Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárgás tészta

Zöldspárgás tészta
Zöldspárgás tészta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét itt a spárgaszezon, itt egy új, finom recept hozzá.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Nagyon finom, és szupergyors!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban feltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztánkat az utasítás szerint készre főzzük.
  2. Egy másik kisebb edényben feltesszük a spárgának való vizet forralni.
  3. Közben a spárga alsó szárát kb. 2 cm-re a végétöl levágjuk, majd alaposan megmossuk, és kb. 2 cm-s darabokra vágjuk.
  4. Ha forr a spárgavíz megsózzuk, beledobáljuk a spárgát, 10 perc alatt puhára főzzük, majd (a spárgafőzővizet meghagyva)  egy lyukas merőkanállal a spárgákat egy szűrőre helyezve kiszedjük, és azonnal hideg víz alá rakjuk őket, hogy megmaradjon a szép, zöld színük. A spárgacsúcsokat félretesszük a díszítéshez.
  5. Amíg a spárgánk fő, addig meghámozzuk a fokhagymát, ezt negyedeljük; megmossuk a bazsalikomot, a petrezselymet, ezeket kissé kézzel összetépkedjük, majd egy mélyebb, hosszúfalú lábaskába (tejforraló) tesszük az olívaolajjal, a szardellafilével és a citrommal együtt.
  6. Hozzáadjuk a lehűtött spárgát, kis spárgafőzővízzel felengedve merülőmixer segítségével összeturmixoljuk, majd sózzuk (óvatosan, mert a szardellafilé sós!), borsozzuk izlés szerint.
  7. Közben a tésztánk is kifőtt, leszűrjük, összekeverjük a spárgaszósszal, a zöld csúcsokkal díszítjük, meghintjük reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 818
elküldve: 5
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgás tészta, fokhagymás-spárgás tészta, szardellás-zöldspárgás tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

637
tészta 350 g
zöldspárga 500 g
fokhagyma 2 gerezd
szardella 5 db
citromlé 4 csepp
petrezselyem 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 3 dkg