r
Nosalty Logó

Cézár saláta Cesare Cardini módra

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Cézár saláta Cesare Cardini módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1922 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12540 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5662 micro
Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4238.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4416 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    1040 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1479 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    50159 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22648 micro
Összesen 1922 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2876 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Botmixerrel pürésítsük a tojások sárgáját a mustárral, a szardellafilével, 1 gerezd összezúzott fokhagymával, a citromlével és a parmezánnal, és közben cseppenként adjuk hozzá az olívaolajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. Ízesítsük a worcestershire-szósszal, sóval és borssal.
  2. Bontsuk leveleire a salátát, tépkedjük falatnyi darabokra, majd tegyük tálba.
  3. Sózzuk és borsozzuk meg a húst, majd 0,3 dl felforrósított olajon, közepes lángon süssük pirosra.
  4. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel 0,2 dl olajat, süssük meg rajta a megmaradt fokhagymát, majd vegyük ki.
  5. A fokhagymás zsiradékon, a serpenyőt néhányszor megrázogatva pirítsuk meg a felkockázott kenyérszeleteket.
  6. Forgassuk össze a salátát az öntettel, majd tegyük tányérra. Hintsük meg a kenyérkockákkal, halmozzuk rá a felszeletelt csirkemellet. Díszítsük néhány parmezánforgáccsal.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 38599
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Tippek : - A friss salátát csak tálalás előtt forgassuk össze az öntettel, különben a levelek elvesztik ropogósságukat. - Az öntetből készíthetünk egyszerre nagyobb adagot. Befőttes üvegben, hűtőszekrényben 1-2 hétig is eláll. - Pulykamellel is finom, de húsmentesen is tálalhatjuk. - Bármilyen szikkadt kenyér megfelelő a salátához. Még ízletesebb lesz, ha a csirkesütés után visszamaradt zsiradékban sütjük meg a fokhagymát, majd a kenyérkockákat.  - Fontos, hogy leöblítés után alaposan lecsepegtessük a salátalevelet. A felesleges víz eláztatja az ételt. - Római saláta helyett használhatunk jégsalátát is. - Pirított kenyérkocka, más néven kruton készen is kapható, de a saját készítésű mindig ízletesebb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cézár saláta Cesare Cardini módra
Csutak Enikő 82 recept

Eredete: Cesare Cardini olasz séf mexikói-amerikai határ közelében fekvő éttermébe egyszer nagy vendégsereg tért be. A séf ekkor improvizálta a meglévő alapanyagokból az ízletes Cézár-salátát. A recept a Blikk Nők Konyha magazinból származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek