r
Nosalty Logó

Spaghetti alla Puttanesca

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Spaghetti alla Puttanesca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 465 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1861 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 465 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4383.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    761 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 1861 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1226 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 207 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel a tészta vizét főni, 1 liter vízhez tegyünk 1 csapott ek sót. Mikor forr, dobjuk bele a tésztát.
  2. Forró serpenyőbe öntsünk jó minőségű olívaolajat, és pirítsuk le a borsot, illetve a chilit, hogy felszabaduljanak az aromák. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, és futtassuk át pár pillanat alatt.
  3. Öntsük rá a paradicsomszószt, hagyjuk felforrni, majd tegyük bele a fekete olajbogyót, a kapribogyót és a szardellát is. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés sót, kóstoljunk rá, mivel a kapribogyó és szardella önmagában nagyon sós. Forraljuk addig a szószt, amíg al dentére megfő a tésztánk.
  4. Mielőtt beleforgatnánk a megfőtt tésztát, szórjuk meg a durvára vágott bazsalikommal, és keverjük el. Ha túl sűrű lenne a szószunk, egy kevés főzővizet is adhatunk hozzá. Forgassuk össze a tésztát, és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint parmezánt szórhatunk a tetejére.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8688
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti alla Puttanesca
Simon Gábor 52 recept

A Pasta alla Puttanesca eredetére sokan kíváncsiak voltak, ezért számos forrást találhatunk a keletkezéséről. Az egyik kedvencünk egy bordélyházhoz köthető, miszerint az ott serénykedő kedves puttánák, azaz örömlányok a megfáradt, betévedt vendégeknek szolgálták fel a már említett eledelt. Tehát a puttanesca innen eredeztethető vissza. Ami felől nincs kétség, hogy a 19. században született a recept, s hazája Dél-Olaszország tartománya, Campania, feltehetően Nápoly.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek