Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca
Spaghetti alla Puttanesca
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Pasta alla Puttanesca eredetére sokan kíváncsiak voltak, ezért számos forrást találhatunk a keletkezéséről. Az egyik kedvencünk egy bordélyházhoz köthető, miszerint az ott serénykedő kedves puttánák, azaz örömlányok a megfáradt, betévedt vendégeknek szolgálták fel a már említett eledelt. Tehát a puttanesca innen eredeztethető vissza. Ami felől nincs kétség, hogy a 19. században született a recept, s hazája Dél-Olaszország tartománya, Campania, feltehetően Nápoly.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel a tészta vizét főni, 1 liter vízhez tegyünk 1 csapott ek sót. Mikor forr, dobjuk bele a tésztát.
  2. Forró serpenyőbe öntsünk jó minőségű olívaolajat, és pirítsuk le a borsot, illetve a chilit, hogy felszabaduljanak az aromák. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, és futtassuk át pár pillanat alatt.
  3. Öntsük rá a paradicsomszószt, hagyjuk felforrni, majd tegyük bele a fekete olajbogyót, a kapribogyót és a szardellát is. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés sót, kóstoljunk rá, mivel a kapribogyó és szardella önmagában nagyon sós. Forraljuk addig a szószt, amíg al dentére megfő a tésztánk.
  4. Mielőtt beleforgatnánk a megfőtt tésztát, szórjuk meg a durvára vágott bazsalikommal, és keverjük el. Ha túl sűrű lenne a szószunk, egy kevés főzővizet is adhatunk hozzá. Forgassuk össze a tésztát, és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint parmezánt szórhatunk a tetejére.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 55
össznézettség: 615
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1171 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

chilis tészta, csípős spagetti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

466
olívaolaj 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
fekete olajbogyó 15 db
kapribogyó 3 teáskanál
szardella 4 db
konzerv paradicsom 400 g
spagetti tészta 300 g
parmezán sajt 50 g
0 ízlés szerint
bazsalikom 1 marék