r
Nosalty Logó

Spaghetti al tartufo

Barilla
Spaghetti al tartufo
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

351
Kalória
14.1g
Fehérje
48.2g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
10.7g
Víz
17.3g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 17% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1405 kcal
  • 17% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 17% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 351 kcal
  • 17% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3299.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1405 kcal
  • 17% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábasban vizet melegítünk, majd amikor már forrni kezd, alaposan megsózzuk. Beletesszük a száraz tésztát, és időnként megkeverve 9 perc alatt készre főzzük.
  2. A kész tészta főzővizéből félreteszünk egy csészényit, majd leszűrjük a tésztát.
  3. Amíg a tészta fő, egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd picit megfuttatjuk rajta a szeletelt fokhagymát és a chilipelyhet.
  4. A leszűrt tésztát a félig megpirult fokhagymára öntjük, és alaposan átforgatjuk. Hozzáöntünk kb. 1 deci főzővizet is.
  5. A tésztához adjuk az aprított szardellát és hozzáreszeljük a szarvasgombát is. Ha nem tudtok egész szarvasgombát szerezni, nyugodtan használjatok szarvasgombakrémet vagy -szószt helyette.
  6. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, reszeljük hozzá a pecorinót, és forgassuk össze alaposan a tésztát.
  7. Szarvasgomba- és sajtforgácsokkal díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Főzés ideje: 20 p

A szarvasgomba Közép- és Észak-Olaszország egyik legnépszerűbb alapanyaga. Elsősorban nyár végén és ősszel szokás gyűjteni, de a különféle fajtái gyakorlatilag egész évben teremnek. Sós lében vagy olajban eltéve tartósítani is szokták, de olívaolajjal és más gombákkal összedarálva szószként is árulják. Ez a szarvasgombás spagetti nyári szarvasgombából készült, amihez kevés fokhagymát, chilit és szardellát adtunk csak fűszer gyanánt. Persze a sajtot sem felejtettük el róla: jófajta pecorinót reszeltünk rá, tálaláskor pedig vékony szarvasgomba- és sajtforgácsokkal díszítettük. Ez a szarvasgombás spagetti nyári szarvasgombából készült, amihez csak kevés fokhagymát, chilit és szardellát adtunk csak fűszer gyanánt. Persze a sajtot sem felejtettük el róla: jófajta pecorinót reszeltünk rá, tálaláskor pedig vékony szelet sajttal és szarvasgombával díszítettük.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...