r
Nosalty Logó

Mézes krémes 2. - az igazi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arakne68
Mézes krémes 2. - az igazi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A laphoz

A krémhez

A lekváros réteghez

A csokoládémázhoz

Összesen 708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A laphoz

A krémhez

A lekváros réteghez

A csokoládémázhoz

Összesen 8487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A laphoz

A krémhez

A lekváros réteghez

A csokoládémázhoz

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    392 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3101.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1157.7 g
  • Cukor
    676 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3073 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2418 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 8487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A laphoz

A krémhez

A lekváros réteghez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A laphoz

  1. Lapok elkészítése:
  2. A tojást a cukorral elkavarjuk, majd hozzáadjuk a mézet, ramát, tejet, szódabikarbónát. Ezeket tűzhelyen addig melegítjük, míg a habja növekszik, és sötét zsemleszínű lesz. Ezt követően kihűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet (amennyit felvesz) és a szalalkálit.
  3. Négy cipót formázunk belőle, letakarva 20 percet pihentetjük. Négy lapot sütünk belőle előmelegített sütőben, kb. 5-6 perc alatt szép pirosra sütjük. (Ne ijedjünk meg, ha a lap megkeményedik, amikor kihűl, ugyanis a krém és a lekvár hatására kb. 1 nap alatt megpuhul.)
  4. Krém elkészítése:
  5. A tejből, lisztből krémet főzünk, majd folyamatos keverés közben teljesen kihűtjük.
  6. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra, kifehéredésig keverjük, addig, míg a cukor nem ropog benne, ha megkóstoljuk. A két krémet összekeverjük. (Vigyázzunk, ha nem hűl ki a főzött krém teljesen, és idő előtt összekeverjük a vajas krémmel, akkor „összetúrósodik”!)
  7. Csokoládémáz elkészítése:
  8. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a ramát és az olajat.
  9. Összeállítás:
  10. Az alsó lap tetejét megkenjük krémmel, ráhelyezzük a következő lapot. Erre finom házi baracklekvárt kenünk, majd a következőre ismét krémet. (Trükk: az utolsó lapot aljával felfelé rakjuk a krémre, így sima felületet kapunk, ahol jobban eloszlik a csoki.)
  11. A legfelső lap tetejét a csokoládémázzal bevonjuk.
  12. 1 napot állni hagyjuk, mielőtt szeletelnénk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x32
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Receptkönyvben: 1230
  • Tegnapi nézettség: 596
  • 7 napos nézettség: 4048
  • Össznézettség: 588121
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 20.

Ajánló

Minden alkalomra ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arakne68 1 recept

Az anyukám receptje, nagyon-nagyon finom! Ennél finomabbat még nem ettem. És nem az elfogultság beszél belőlem.

Hozzávalók

A laphoz

A krémhez

A lekváros réteghez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...