r
Nosalty Logó

Mézes krémes 2. - az igazi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arakne68
Mézes krémes 2. - az igazi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A laphoz

A krémhez

A lekváros réteghez

A csokoládémázhoz

Összesen 708 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A laphoz

A krémhez

A lekváros réteghez

A csokoládémázhoz

Összesen 8487 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A laphoz

A krémhez

A lekváros réteghez

A csokoládémázhoz

Összesen 345 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 708 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    392 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3101.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1157.7 g
  • Cukor
    676 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3073 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2418 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 8487 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A laphoz

A krémhez

A lekváros réteghez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A laphoz

  1. Lapok elkészítése:
  2. A tojást a cukorral elkavarjuk, majd hozzáadjuk a mézet, ramát, tejet, szódabikarbónát. Ezeket tűzhelyen addig melegítjük, míg a habja növekszik, és sötét zsemleszínű lesz. Ezt követően kihűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet (amennyit felvesz) és a szalalkálit.
  3. Négy cipót formázunk belőle, letakarva 20 percet pihentetjük. Négy lapot sütünk belőle előmelegített sütőben, kb. 5-6 perc alatt szép pirosra sütjük. (Ne ijedjünk meg, ha a lap megkeményedik, amikor kihűl, ugyanis a krém és a lekvár hatására kb. 1 nap alatt megpuhul.)
  4. Krém elkészítése:
  5. A tejből, lisztből krémet főzünk, majd folyamatos keverés közben teljesen kihűtjük.
  6. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra, kifehéredésig keverjük, addig, míg a cukor nem ropog benne, ha megkóstoljuk. A két krémet összekeverjük. (Vigyázzunk, ha nem hűl ki a főzött krém teljesen, és idő előtt összekeverjük a vajas krémmel, akkor „összetúrósodik”!)
  7. Csokoládémáz elkészítése:
  8. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a ramát és az olajat.
  9. Összeállítás:
  10. Az alsó lap tetejét megkenjük krémmel, ráhelyezzük a következő lapot. Erre finom házi baracklekvárt kenünk, majd a következőre ismét krémet. (Trükk: az utolsó lapot aljával felfelé rakjuk a krémre, így sima felületet kapunk, ahol jobban eloszlik a csoki.)
  11. A legfelső lap tetejét a csokoládémázzal bevonjuk.
  12. 1 napot állni hagyjuk, mielőtt szeletelnénk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x32
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 65
  • 7 napos nézettség: 454
  • Össznézettség: 493295
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 20.

Ajánló

Minden alkalomra ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mézes krémes 2. - az igazi
Arakne68 1 recept

Az anyukám receptje, nagyon-nagyon finom! Ennél finomabbat még nem ettem. És nem az elfogultság beszél belőlem.

Hozzászólások (70)

ÓKriszti

Érdekl?dni szeretnék, hogy a mázhoz mennyi margarin és mennyi olaj szükséges? Kezd? lévén nem nagyon tudom, pedig biztos alap. :)

Arakne68

Kedves Kriszti! Ahány ház, annyi szokás. Én g?z fölött olvasztom fel a csokit, kb. egy ev?kanál Rama és ugyanannyi olaj segítségével. De ez attól is függ, hogy milyen a csoki. Azért az olajjal vigyázni kell, mert fontos, hogy könnyen kenhet? legyen a máz, de ha túl sokat rakunk bele nem dermed meg. Majd meglátod Te is ha kipróbálod. Sok sikert hozzá! Kedves Gali baba! Régebben anyukám is zsírral készítette. Így is úgy is nagyon finom. üdv Ági

Törölt felhasználó

Szia OKriszti! Én egy tábla csokit eltördelek egy bögrébe,majd hozzáöntök 1/5dl étolajat, mikróban felolvasztom,de vigyázva nehogy felforrjon! Inkább s?r?bben nézd meg és kevergesd! Remélem sikerül!

Törölt felhasználó

nagyon jo ez az oldal sok finomságot kiprobáltunk már innen

Törölt felhasználó

Az én anyukám is így csinálja, csak ? a tésztába nem vajat tesz,hanem zsírt. Szerinte így jobb az állaga.(és miután 40 éve süti, hiszek neki:))) Abban pedig egyetértünk,hogy ez a legjobb változat!

ÓKriszti

Nagyon szépen köszönöm Nektek a segítséget! :)

Törölt felhasználó

Nagyon jó a süti, de én a krémet 1/2 l tejb?l és 4 ev?kanál grizb?l csinálom. a cukrot vajat kikeverem habosra, ha kih?lt a (tejbegriz) hozzákeverem, a többi nálam is ugyanaz :):) A csokimáz: 1 tábla csoki, 1 ev?kanál olaj és 1 ev?kanál baracklekvár.(az olajtól fényes, a lekvártól meg nem törik) További sok sikert mindenkinek!!!!!!!!:):):):)

Törölt felhasználó

Próbáljátok egyszer ki,hogy a f?zött krémhez amikor kihült,keményre felvert növényi tejszint kevertek,nem pedig vajat.Sokkal könnyebb és finomabb lesz.Ez általában minden vajas krémre igaz.

loncsi

Kedves Ibi baba! Bocs, hogy nálad szakadt el a cérnám, de a növényi "tejszínek", sokkal ártalmasabbak, mintha rendes tejszínnel, vagy ne adja ég, de vajjal csinálnánk a sütiket, az imádott rama margarin helyett. A növényi olajokban lév? telítetlent olajsavat hidrogénezéssel telített zsírsavvá alakítják, ami pont annyira ártalmas az érelmeszedésre, mint az állati zsiradékok (mert pont azokat a telített zsírsavakat - palmitinsav, sztearinsa tartalmazza, mint állati zsírok), ráadásul sokszor napraforgó íz?, és nem tartalmazza azokat a hasznos és jó íz? anyagokat, amit az állati tejszín tartalmaz, viszont tartalmazza a következ?ket: emulgálószerek és stabilizáló adalékanyagok. Itt is igaz a mondás, minden természetes, és nem mérgez? anyag fogyasztható, csak mértékkel. "Kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság":() Szeretettel loncsi

Törölt felhasználó

Épp most csinálom ezt a sütit, de nem egyértelm?, hogy miért van a hozzávalók közt a lapnál porcukor, és a cukor is? Melyiket hova kell használni?

Arakne68

Mindkétfajta cukrot a tojással kell elkeverni, majd hozzáadni mézet, rámát, tejet, szódabikarbónát és együtt kell melegíteni ?ket, míg zsemleszín? habot nem kapunk.

Törölt felhasználó

Végül beleraktam, és fantasztikus lett!!! Gyönyör? a 3 réteg, istenien felpuhult, és az íze is fergeteges. Szüleim meg a tesóim kábé lefesztültek, pedig nem ez az els? sütim életemben. Nagyon szupi recept, asszem máskor is megcsinálom! Köszi a választ!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Keresztlányom tegnap hívta fel a figyelmemet erre a lapra, ma rákattantam és leragadtam, mert imádok f?zni, sütni, varázsolni, s?t, alkotni - kb. így na nézzünk körül mi is van itthon és mit akarok csinálni bel?le, de mit is kellene variálni, hogy más és/vagy jobb legyen, vagy ha lehet, akkor új legyen. Öt éves korom óta "?zöm" ezt az ipart és még mindig imádom! Ibi babának muszáj üzennem, hogy szakmámból ered?leg is loncsinak adok igazat, ráadásul tudnotok kell azt is, hogy miden vegyi folyamatban vannak "maradék" anyagok, mivel tökéletes %-os kivonásuk nem létezik, ráadásul minden fehérít? és egyéb eljárásra igaz ez, pedig a fehérító anyag maga is veszélyes az emberi egészségre. Tehát - Vissza a természethez! - tökéletesen igaza van a francia filozófusnak, és loncsinak, jobb az igazi "házi" tej (de megbízható forrásból!), "igazi" vaj, túró, sajt, író, tejszín, stb. és az igazi házi zsír alkalmazása a süteményekhez, édességekhez, mint a "növényi olajok" (kivéve a hidegen sajtoltak) és növényi tejszínek alkalmazása, a margarinokról már nem is beszélve! Na persze módjával, nem napi több kilót elfogyasztva bel?lük. Vigyázzatok a magatok és családotok, barátaitok egészségére és ne d?ljetek be a multiknak, na meg a külföldi tulajdonosoknak! Mindig meg kell látni még a "tudományos" cikkekben is a mögöttes, szponzoráló érdeket! Ölelek mindenkit: Bemanyó

Törölt felhasználó

Sziasztok! Keresztlányom tegnap hívta fel a figyelmemet erre a lapra, ma rákattantam és leragadtam, mert imádok f?zni, sütni, varázsolni, s?t, alkotni - kb. így na nézzünk körül mi is van itthon és mit akarok csinálni bel?le, de mit is kellene variálni, hogy más és/vagy jobb legyen, vagy ha lehet, akkor új legyen. Öt éves korom óta "?zöm" ezt az ipart és még mindig imádom! Ibi babának muszáj üzennem, hogy szakmámból ered?leg is loncsinak adok igazat, ráadásul tudnotok kell azt is, hogy miden vegyi folyamatban vannak "maradék" anyagok, mivel tökéletes %-os kivonásuk nem létezik, ráadásul minden fehérít? és egyéb eljárásra igaz ez, pedig a fehérító anyag maga is veszélyes az emberi egészségre. Tehát - Vissza a természethez! - tökéletesen igaza van a francia filozófusnak, és loncsinak, jobb az igazi "házi" tej (de megbízható forrásból!), "igazi" vaj, túró, sajt, író, tejszín, stb. és az igazi házi zsír alkalmazása a süteményekhez, édességekhez, mint a "növényi olajok" (kivéve a hidegen sajtoltak) és növényi tejszínek alkalmazása, a margarinokról már nem is beszélve! Na persze módjával, nem napi több kilót elfogyasztva bel?lük. Vigyázzatok a magatok és családotok, barátaitok egészségére és ne d?ljetek be a multiknak, na meg a külföldi tulajdonosoknak! Mindig meg kell látni még a "tudományos" cikkekben is a mögöttes, szponzoráló érdeket! Ölelek mindenkit: Bemanyó

Törölt felhasználó

Kedves Bemanyó! Csak halkan mondom, mert senkit nem akarok megbántani, de szívemb?l beszéltél!:) Üdv: Mrs Smith

Laliyah

Imádom ezt a sütit, most keresgélem a nekem megfelel? receptjét, mert mint más is mondta "Ahány ház..." Csak azért szerettem volna hozzászólni, mert tökéletesen egyetértek a természeteset mértékkel, mint az ámítólag egészségeset mértéktelenül elmélettel. Akkor álltam rá erre, mikor els? gyermekem megszületett és miatta kicsit jobban megnézegettem az élelmiszerek címkéit. Sajnos, ha az ember kicsit jobban belemélyed, rájön, hogy mekkora beetetésnek vagyunk áldozatai, ha az egészséges ételekr?l van szó. Szégyen. Ha már tejszín, legyen igazi :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom a süti,tegnap sütöttem meg a recept szerint.Már csak attól tartok,mire megérkeznek a vendégeink,nem marad bel?le.Legközelebb dupla adagot kell sütnöm. Nagyon jó a recept,köszönet érte!!!

Törölt felhasználó

Valóban ez az igazi mézes krémes!Nagyon finom,ajánlom mindenki figyelmébe!

Hozzávalók

A laphoz

A krémhez

A lekváros réteghez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

Rizses ételinspirációk a legjobbtól – A Ben’s Original™ az otthonfőzés...

Ugyan a világ elsőszámú rizsmárkája, az Uncle Ben’s 2022 januárjától a jól ismert színekben, de „Ben bácsi” arcképe nélkül, megújult, BEN’S ORIGINAL™ márkanéven lesz megtalálhatók a boltok polcain, továbbra is elkötelezett marad a világ legjobb rizsének előállítása mellett. Mi több, ételinspirációival és magyarországi aktivitásaival „mindenkinek helyet kínálnak az asztalnál”.

Szponzorált tartalom

További cikkek

Az egekbe szökik egy alapzöldségünk ára

Sajnos nem áll meg az élelmiszerek árának emelkedése: egyre több termék lassan a nehezen megfizethető kategóriába kerül. Ez történt most a szinte mindennaposan fogyasztott zöldséggel, a krumplival is.