Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres csokoládétorta

Epres csokoládétorta
Epres csokoládétorta
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors, nagyon finom, brownie jellegű sütemény. Eper helyett más gyümölccsel is készíthető, vagy csokival is leönthető.

hozzávalók / 4 adag

  • 4 tojás (héjastól mérve nekem 20 dkg)
  • 4 tojás súlyú cukor (20 dkg)
  • 4 tojás súlyú vaj (20 dkg)
  • 2 tojás súlyú liszt (10 dkg)
  • 1 púpos ek kakaópor
  • 1 kk szalalkáli
  • 5 dkg csokilencse vagy darabolt csokoládé
  • 15 dkg eper
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást héjastól megmérjük. (Most 20 dkg volt.) Ezzel a súllyal dolgozzuk tovább.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük.
  3. A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  4. Ezek után a szalalkális-kakaós-csokis lisztet keverjük hozzá.
  5. Legvégül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  6. Egy kivajazott, kilisztezett piteformába öntjük, majd rászeleteljük az eperszemeket.
  7. Előmelegített, 170 C-os sütőben 25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×25 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 770
elküldve: 3
receptkönyvben: 290
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta eperrel, epres-csokis torta, csokoládétorta eperrel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Igazibarna
Igazibarna Fri, 2015-06-19 19:31

Nem is értem, hogy miért nincs itt dicséretek garmadája. Nagyon finom, habkönnyű és krémes a sütemény állaga még úgy is, hogy kb. 10 perccel tovább sütöttem, mint meg volt adva, mert túl lágynak találtam. Úgy jártam, hogy egyből újra kell sütnöm, amint megkóstolták az első adagot. Köszönöm a receptet!