r
Nosalty Logó

Hatlapos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bibuka
Hatlapos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1539 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6154 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 246 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1539 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    197.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3838.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1549 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    987.1 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 6154 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.
  2. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre.
  3. A tésztát 6 felé vágjuk. Cipókba gyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon (gázsütő). (Vigyázat, hamar megsülnek!)
  4. Elkészítjük a krémet: a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként eloszlatjuk, majd a lapokat egymásra rakjuk.
  5. A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.
  6. Hideg helyen egy napig pihentetjük és csak másnap szeleteljük fel.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 280
  • 7 napos nézettség: 1347
  • Össznézettség: 678962
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem kedvenc sütije, neki készült külön kérésre.

Hozzászólások

P.

Szia Bibuka! El sem tudod képzelni, mióta keresek egy igazán jó receptet ehhez a sütihez. Èdesanyám nagy kedvence és egyszer már nagyon szeretném vele meglepni! Remélem, most majd sikerül. :-) Ès tölts fel még recepteket! Szerintem nem csak én fogom várni... :-) Eszter

Törölt felhasználó

Azt hiszem ez az, ami gyermekkoromra emlékeztet! Nagyon finom! Megpróbálom én is elkészíteni! Köszönöm a receptet! Minden jót!

P.

Mégegy kérdés: ebböl mekkora mennyiség lesz? Kb. mekkora tepsi kell hozzá?

P.

Huh, na meg is csináltam. Melós egy süti, az biztos. De biztosan jó lesz! Holnap majd kiderül. :-) Köszönöm a receptet!

bibuka

Üdv mindenkinek!!! Ez egy kb.20 éve íródott receptes könyvb?l való, én ebb?l szokok sütni is ,és f?zni is! Örülök hogy tetszik nektek, a régi sütik a legjobbak!!! Közepes tepsi (25x35) kb. az jó! Ez egy nagyon jó recept,ezt már ki próbáltam sokszor, anyukám nekünk dupla adagban szokta csinálni,mert az öcséim az egyik adagot fel szokták falni:)!!! Ahogy megsütök valamit már töltöm is fel!! Na sziasztok,örültem nektek!!! bibuka:)

Törölt felhasználó

Sziasztok!Én már közel 20 éve sütök-f?zök.A hatlapos a családom egyik nagy kedvence.A tésztájába legalább 70-80 dkg lisztet teszek,és még így sem lesz túl vastag a tésztája!Kell bele még egy egész tojás is.15 dkg zsír is kell bele,a 8 helyett,és 2 dl tej szerintem semmiképpen nem elég az 50 dkg liszthez sem!Szalalkáli helyett 2 csomag süt?port is lehet bele tenni.Én mindig így készítem,és a tésztája kit?n?!A krémbe még szoktam keverni az 1 liter tejhez 2 cs csokipudingport.Nem akartam ellenkezni,csak aki még nem sütött ilyet,azért írtam,hogy ezekkel a plusz hozzávalókkal készülhet.Csak segíteni akartam.Tudom bosszantó tud lenni,ha pl.kevés a tej otthon,mert az ember a recept szerint ennyit készített oda.Ha meg tényleg elég a 2 dl tej,meg az 50 dkg liszt a 6 laphoz,az nem gond,ha marad az alapanyagból,mintha nem elég hozzá!

Törölt felhasználó

B.Tiborné! Csak helyeselni tudom a hozzászólásodat! Bár milyen sütit sütök,50 dkg liszt kb.3 laphoz elég! A laponkénti töltelék,3 dl tejet igényel,mert különben az ember megfullad! Különben erre mifelénk ezt hókockának hívják.......ja és vanília krémmel készítjük. De amúgy ISTENI finom! Egyszer?...és nagyszer?!

P.

Drága, drága hölgyeim, a nagy helyeselés és rutin közepette! :-) Furcsa mód, amikor én készítettem, nekem grammra pontosan elég volt, a krém még kicsit sok is lett. 25x35-ös tepsin, ami a hozzászólásokban is olvasható, Bibuka, leírta, mekkorán kell sütni, tessék legközelebb elolvasni! Mindig a méret a lényeg. :-D Egyébként ha már annyira rutinosak, hogy ennyire jól tudják, mennyi liszt mire elég, akkor miért állnának neki így? Láthatják rögtön, hogy ez egy kisebb tepsire lesz elég, nem igaz? Rögtön duplázhatják, ahelyett, hogy feleslegesen kritizálják az amúgy igenis pontos receptet! Nincs itt semmi hiba, csak van aki nem egy hadseregre számol. Legközelebb tessék szépen felszorozni az arányokat és láss csodát, elég lesz. További jó sütögetést! Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

A hatlapos és a hókocka nem ugyan az!! A hókocka nem 6 lapból áll és mint a neve is utal rá tiszta fehér!!

Törölt felhasználó

80 dkg liszt rengeteg,nagyon vastag lett a tészta,pedig a legnagyobb tepsi hátoldalán sütöttem a lapokat. Már bánom,hogy nem 50 dekával készítettem,így nem lett jó!

bibuka

Ahány ház annyi szokás,ki így csinálja ki amúgy , nekem 50 dkg lisztböl még eddig mindig kijött a 6db lap!!! Pedig nem vagyok profi szakács!!! Üdv mindenkinek!!!

P.

Bibuka ne aggódj! Semmi gond a recepttel, de szerintem beleírhatnád a leírásba a tepsi méretét, mert csak a hozzászólásokban látni, és azt nem biztos, hogy mindenki olvassa. Puszi! Eszter

Törölt felhasználó

A véleményét mindenki elmondhatja,meg is fogadhatja! Ha akarja! Ki hogy reagál rá?....................hát ..................! A jót könnyen,a rosszat valahogy nehezebben viseli el mindenki! Hali! Kinek a pap,kinek a papné!

bibuka

Szia Eszter!!! Valamiért nem tudom be irni a tepsi méretét!!! ( 25 x 35 )Hát ide írom még egyszer! Na ná hogy elfogadjuk a jó és a rossz véleményeket is de, recept alapján sütünk általában lehet növelni az arányokat,és lehet csökkenteni is!!! Üdv: bibuka.

Törölt felhasználó

Ez a süti nem is nehéz (pedig én kezd? sütöget?s vagyok)! :) A párom kedvence, én teljesen ugyanígy csinálom, csak szalalkális krémesnek hívom. :)) Szuper! :)

Törölt felhasználó

Kedves bibuka! Örülök, hogy nem veszett kárba ez a nagyon finom sütemény! Nagymamám is rengeteget sütött nekünk annak idején, a krémjét még 3 kis szelet sportszelet /bevonat nélküli/ beleolvasztásával turbózta fel. Bár nekem anélkül is nagyon ízlik, nem tudok ellenállni a csábításnak, ha megsütöm...

Törölt felhasználó

Kedves bibuka! Nem tudom, ismered-e a pesti szelet nevu sutit? En egy cukraszdaban vettem parszor a XVII. keruletben es nagyon szerettem, de a receptjet igy nev alapjan sehol sem talaltam. A te sutid ugyanugy nez ki, igy nagyon orulok, mert talan vegre megtalaltam a regi kedvencet :-) amint lesz egy kis szabadidom elkeszitem es megirom, hogy ez-e az :)

bibuka

Üdv. Nem ismerem ezt a nevü sütit,de várom hogy hogyan sikerül!!! bibuka.

Törölt felhasználó

Sziasztok, nekünk is ez az egyik kedvenc sütink, de a krémjét karamellizált cukorral készítjük, amit felöntünk a tejjel, és abba jön bele a kakaóval elkevert liszt, a többi hasonlóan megy tovább. Bár sajna még nincs meg a tökéletes recept, keresem, ha valakinek meg vannak a pontos arányok a karamelles krémhez, hálás lennék, ha megosztaná. El?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia! Én éppen most találtam a receptjeim között egy olyasmit, amit keresel. Tehát a krém: "30 dkg cukrot megpirítunk és feleresztjük 1 csésze (ez a rizikófaktor :) feketekávéval. Pohárban elkeverünk 3 tojást, 7 púpos ev?kanál lisztet, 2 ev?kanál kakaót, majd 1 1/4 liter tejjel felhigítva hozzákeverjük a megpirított kávés cukorhoz és s?r?re f?zzük." Ez egy elég régi recept része, én még nem sütöttem meg. (nálam most lesz a f?próba::)) Remélem erre gondoltál. Üdv, Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildi62, nagyon köszönöm, karácsonyra nem mertem bevállalni, mert a múltkori alkalmakkor nem igazán lett olyan, amilyenre vágytunk, de a két ünnep között ki fogom próbálni ezt a krémet! Te ezt készíted az itteni recept szerinti tésztával? Kíváncsian várom , hogy hogy sikerül. Boldog Karácsonyt!

Törölt felhasználó

Kedves tomanda! Most olvastam, hogy egy régi receptet keresel a hatlaposról, ezért elküldöm Neked. Szerintem a nagymamám receptje felülmúlhatatlan. 50 dkg liszt, 2 dkg szalakáli, 1-2 tojás, 3 ev?kanál cukor,csipetnyi só, 1 tejföl, és 1 tojás nagyságú zsír. Krém: 35 dkg cukor karamellizálva lehet sötétebb szín?, 1 l tej, 3 dkg kakaó, 6 púpos kanál liszt, esetleg rum aroma. Felf?zés végén 5 dkg ráma. Remélem megtalálod benne a régi ízeket. Üdv: Tünde

Törölt felhasználó

Kedves Tünde, nagyon kedves T?led, hogy leírtad a régi receptet. Bevallom, még Ildi receptjét sem próbáltam ki. De a fiacskám névnapjára megcsinálom, most már nem halasztom tovább, hiszen az ? kedvence. Majd beszámolok az eredményr?l. Még egyszer nagyon köszönöm a kedvességedet!

Törölt felhasználó

Kedves Tünde, hétvégén elkészítettem. Jó lett!!!! A krém azt hiszem az, amit kerestem, a tésztája is finom lett, rugalmas, nagyon jól lehetett vele dolgozni, már sülést követ?en puha. Amit én keresek, az nem ez a tészta, de a receptedet megtartom, mert az ünnepelt többször is kért a tányérjára :) Köszönöm, Tomanda

Törölt felhasználó

Én is úgy készítem a krémjét,hogy cukrot pirítok és arra teszem a tejet és lisztes kakaós keveréket, s?rítem majd vajjal krémesítem. Még édesanyámtól tanultam, a környéken Kiskanizsán mindenki így készítette. A szegények tortája volt a beceneve.

hszucs

Sziasztok! Ez az egyik legfinomabb sütemény,én nagymamámtól tanultam, szinte teljesen ugyanígy. A különbség csak annyi, hogy nem porcukorral szórom meg, hanem csokimázt készítek a tetejére.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek