r
Nosalty Logó

Hókocka - Pille szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Hókocka - Pille szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1270 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5080 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 376 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1270 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    255.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.3 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 5080 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 376 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal és a cukorral összekeverjük. Az 1 tojást hozzáadjuk a tésztához, és jól összegyúrjuk, közben a kevés tejben feloldjuk a szalalkálit, és azt is a tésztához adjuk, ha kell, akkor még egy pici lisztet adhatunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk. Kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk, és tepsi hátulján vagy sütőlemezen (éppenhogy csak a széle elkezd barnulni) megsütjük. A másik 2 lapot is ugyanígy megsütjük.
  3. A 2,5 dl tejet a 3 cs vaníliás cukorral felforraljuk, majd a 4 ek lisztet elkeverjük benne, és még egy picit forraljuk, de állandóan kevergetjük. Hűlni hagyjuk.
  4. 20 dkg margarint habosra keverjük a 30 dkg porcukorral. Ha kihűlt a lisztes krém, akkor belekanalazzuk a margarinos krémbe, és robotgéppel jól elkeverjük.
  5. A krém felét az egyik lap tetejére kanalazzuk, és egyenletesen elosztjuk, ráhelyezzük a következő lapot, és a krém másik felét ennek a lapnak a tetejére kanalazzuk. Végül az utolsó lapot a krém tetejére tesszük. 1 éjszakát állni hagyjuk.
  6. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 467
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 187623
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 10.

Ajánló

Tipp: Ha nem akarunk 1 éjszakát várni vele, akkor egy nedves konyharuhával letakarjuk, és 3-4 óráig állni hagyjuk, így megpuhul a legfelső lap is.

Receptkategóriák

Hókocka - Pille szelet 2.
a-édrienn 87 recept

Laktató sütemény és nagyon finom. Én dupla adagot készítek ebből mindig. A párom kedvenc sütije, muszáj volt megtanulnom az elkészítését. A krémet ízlés szerint lehet variálni.

Hozzászólások (19)

Törölt felhasználó

Kedves a-édrienn!Itt valami hibádzik!30 dkg lisztb?l és 10dkg margarinból ezt a tésztát nem lehet megcsinálni!Ez egy férfiökölnyi tészta és még osszam háromfelé?Nyújtsam 1cm -esre. Varázslat! Kérlek nézd meg nem írtál-e el valamit,vagy mondd meg én mit rontottam el.Most készítem hozzáborítottam még x mennyiség? lisztet, tejet és 10dkg margarint,2 tojást.Süt?ben van.Kérlek irj mert jó lenne tudnom ezt pontosan.Üdv Bogi

Törölt felhasználó

Látom mondod hogy dupla adagot csinálsz de ez duplán is kevésnek t?nik.

loncsi

Bocsánat, de tényleg ezt a mennyiséget kell háromfelé osztani. Régen nagyon sokat sütöttem ezt a sütit, és így tökéletes, mert a szalalkáli felfújja, de húsvétra megsütöm, és itt lesz a leírása pontosan hogyan kell csinálni!:()

Törölt felhasználó

Hát nem tudom.Hidd el nekem ebb?l egy lap 10x15cm-es lett egy cm vastagra nyújtva.Nem értem mit csináltam rosszul.Egyébként elkészült az én "változatom" is.Még puhulni kell neki.Talán jó lesz.Egyébként nagyon örültem a receptednek mert ezt a férjem anyukája régen sokszor megsütötte,csak kakaót is tett a krémbe. Már nem tudom t?le elkérni a receptet.Ezért szeretném megtanulni.Húsvét után visszavárlak.Üdv:Bogi

a-édrienn

Szia Bogi! Tényleg 30 dkg liszt kell a 3 lap tésztához, még egy keveset szoktam hozzá tenni, mikor a tejben feloldott szalalkáli hozzáadom, de az max 1-2 dkg! Sülés közben megduzzad a tészta és több lesz, ezért kell vékonyra nyújtani. Mi 5-en vagyunk a családban és nekünk ez a mennyiség nem lenne elég, ezért csinálok dupla adagot. Sok sikert! Üdv.: Adri

Márti

Nekem is megvan ez a recept, és nagyon finom, de én 45 dkg lisztb?l csinálom, és ebb?l készítek három lapot. Próbáljátok így. Jó hétvégi sütögetést! Márti

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én most csináltam meg szombaton ezt a sütit, nagyon finom. A tésztát 3 felé kell osztani , és nagyon vékonyra kinyújtani, tepsi méret?re, a szalakáli valóban felfújja a tésztát, de elviselhetetlen a szaga. A krém 1 nap állás után a tésztát megpuhítja, nagyon finom süti, jó sütést mindenkinek. Üdv: Évi

Törölt felhasználó

Szia Adrienn!Végül is sikerült a süti,mindenkinek ízlett,pedig a férjem nagy kritikus.Kíméletlenül megmondja ha valami nem ízlik.Remélem legközelebb a kinyújtással sem fogok ennyit ügyetlenkedni.Üdv: Bogi

a-édrienn

Örülök, hogy sikerült! Nekem is nehezen ment a nyújtás, de bele lehet jönni! Legközelebb már tudni fogod, hogy mire kell oda figyelned és ügyes leszel! Üdv.:Adri

demenybandi

Csak tipp: ha a tésztához tej helyett tejfölt használunk, egy kicsit gyorsabban puhul a tészta, és könnyebben is lesz nyújtható(bár ezt azok szokták észrevenni, akik már nagyon-nagyon sok szalakális tésztát készítettek, mert tényleg minimális a különbség) Másik tipp: a tészta összeállítás után érdemes pientetni a tésztát,szintén a könnyebb nyújtás miatt

Törölt felhasználó

En is ma megsutottem ezt a tesztat nagyon jol sikerult es finom, en 40 dkg liszttel csinaltam es szepen ki tudtam nyujtani ,szuper ez a suti,ajanlom mindenkinek igaz a nyujtas gyakorlatot igenyel,sok sikert mindenkinek!

Törölt felhasználó

A krémbe 1 citrom héját kell reszelni,és 1 citrom levét belekeverni,így még finomabb.

a-édrienn

Biztos finomabb citrommal, de akkor az már nem Hókocka lenne, hanem citromos szelet. Én ezt a süteményt így szeretem ahogy van, nagyanyáink és anyáink is így készítették, ezen a receptem nem váltóztatok! De ez nem jelenti azt, hogy a citrommal nem lenne finomabb! Üdv.: Adri

Törölt felhasználó

Az én receptem is örökség-recept,és a neve mifelénk: Hófehérke. Természetesen a javaslatom nem kötelez?,aki akarja,kipróbálja,aki nem,az marad az eredetinél.Az biztos,hogy bármelyik változat kit?n?!

páró gyuláné

ma megsüttem,holnapig álnihagyom hogy puhuljon jólnéz ki biztos nagyon finom lessz!a krém finom már nyalakodtam üdv:Éva

a-édrienn

Remélem ízleni fog! Kíváncsian várom a végeredményt! Üdv.: Adri

páró gyuláné

Nagyon finom lett,biztos süt?k az ünnepi asztalra is!köszike Éva

a-édrienn

Kedves Éva! Nagyön örülök, hogy ízlett! Én is ezt készítem el karácsonykor! Kellemes Ünnepeket Kívánok! Üdv.: Adri

páró gyuláné

Kellemes ünnepeket neked is!Éva

mézecske74

Szia Aédrienn én évek óta csinálom de nekem ez magas én 50sdkg lisztet 20dkg rámát 2-tojás sárgája 2d ltejfölt,használok.mert a tejt?l kiszárad a tészta.Probáld ki a f?z?tt krémet benne.üdv mézecske 74!

a-édrienn

Mézecske74! Ki fogom próbálni! Éppen pénteken szeretnék ilyet csinálni a páromnak, mert ez a kedvence. Ezt a receptet az anyukája receptgy?jteményében találtam, így nem váltóztattam rajta! Üdv.: Adri

Törölt felhasználó

sziasztok ! én is 30 dkg liszttel csinálom, csak kevesebb margarinnal és tejföllel egy régi családi recept szerint.hasonlít ehhez nagyon,de nem hókocka, mert a f?zött krémet 2 felé kell venni ,az egyikbe kakaót, a másikba citrom héjat és levet kell tenni.imádja mindenki, de ezt is ki fogom próbálni, mert édrienn receptje nagyon tetszik és már a fotótól is megéheztem :) és ha valaakinek kedves van a 2 féle krémmel kipróbálni,nem fogja megbánni! üdv mindenkinek, köszi az ötletekért

a-édrienn

Kedves monpa! A nagymamám is kakaós krémmel csinálta ezt a süteményt régen, úgy is nagyon finom! De ki fogom próbálni a citromos krémmel is! köszönöm a tippet! :) Szép napot! Üdv.: Adri

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.