Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flamingó szelet Judit69 konyhájából

Flamingó szelet Judit69 konyhájából
Flamingó szelet Judit69 konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítem ezt a sütit, hiszen gyönyörű a színe, és finom is. 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Az aromát elkeverjük 1 dl tejben, hozzáadjuk a lisztes részhez, és az egészet összegyúrjuk annyi tejet adagolva még hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután 3 egyforma részre osztjuk.
  2. A tésztát 20x30-as lapokká kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsi hátán, egyenként, 6-8 perc alatt megsütjük (a tetejét sütés előtt villával szurkáljuk meg).
  3. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük. Tetejét megszórjuk porcukorral, és tetszés szerint szeleteljük (díszíthetjük akár habrózsával vagy fehércsokoládé-forgáccsal is).

Krém

  1. A lisztet simára keverjük a tejjel, és sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral és a vaníliával kihabosítjuk, majd a kihűlt lisztkrémmel csomómentesre keverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 336
elküldve: 1
receptkönyvben: 135
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes réteges

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

761
finomliszt 30 dkg
porcukor 4 ek
1 csipet
szalalkáli 10 g
sertészsír 1 ek
tojás 1 db
császárkörte aroma 3 evőkanál
tej 1 dl
tej 6 dl
finomliszt 6 evőkanál
vaj 20 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag