r
Nosalty Logó

Kéksajtos-diós scones

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagy Szandra
Kéksajtos-diós scones sütőrácson
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1022 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 2568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, szárazanyagokat egy tálba szitáljuk, összekeverjük. A keveréket elmorzsoljuk a hideg vajjal. Dolgozhatunk kézzel vagy géppel is.
  2. Ezután belemorzsoljuk a kéksajtot, beleöntjük a tejet, az apróra vágott enyhén pirított diót és összeállítjuk a tésztát, de vigyázzunk, ne dolgozzuk túl. Éppen csak össze kell állnia, minél tovább gyúrjuk, annál rosszabb lesz a kisült sütemény állaga.
  3. Lisztezett felületen 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk, tetszőleges négyzet alakúra vágjuk vagy szaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük a felvert tojással és magokkal megszórjuk a tetejét, ez ízlés dolga, el is hagyható.
  5. 15-20 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 86
  • Feltöltés dátuma: 2025. január 07.

Ajánló

Szilveszterkor borozás mellé borkorcsolyának, vagy reggelire, tízórira, uzsonnára egy kávé-tea mellé is akár!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kéksajtos-diós scones
Nagy Szandra 18 recept

Szilveszterre valami különleges sörkorcsolyát szerettem volna készíteni, ami gyors, könnyű és finom. A hűtőben talált maradék kéksajt és a karácsonyról maradt dió adta az ihletet. Az eredeti scones angol eredetű, a mi pogácsánkhoz hasonló péksütemény, viszont élesztő nélkül készül, mégis puha és omlós a tésztája, akár másnap is. Én szalalkálival készítettem, szeretem azt a tulajdonságát, hogy még puhábbá varázsolja a tésztát. Természetesen, aki nem szereti, szódabikarbónával helyettesítheti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...