Nosalty Logó

Pihe-puha túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pihe-puha túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1025 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6146 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 321 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.2 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1025 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    332.4 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9529.5 g
  • Cink
    1954 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    1507 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    3030 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 6146 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat. A tészta hozzávalóit egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. A képen látható süti esetében három részre osztottam a tésztát, hogy több lapom legyen, de akkor nagyon vékonyra kell nyújtani, így első kipróbáláskor elég két lapból készíteni. Az egyiket óvatosan kinyújtjuk tepsi méretűre. Nagyon jól alá kell lisztezni, hogy ne szakadjon. A sodrófára óvatosan feltekerve ráterítjük a megfordított sütőlemezre. Megsütjük az egyik lapot (épphogy csak világos bézs színűre), utána ugyanígy a másik lapot is. Sütés közben a szalalkáli kellemetlen szagú, de semmi gond, a kész tésztában már nincs ammónia, viszont nagyon jó porhanyós lesz tőle. A kész tésztalap először kemény, de a tölteléktől majd meg fog puhulni. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a tölteléket. Állványos keverőgéppel a legjobb, mert legalább negyed óráig kell keverni. Beletesszük a tálba a vajat, a porcukorral és a vaníliás cukorralhabosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az áttört túrót és a citrom levét, és még legalább 5 percig keverjük magas fokozaton. A tölteléket betöltjük a két tésztalap közé, és legalább egy éjszakát pihentetjük. Másnap felszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 71
  • 7 napos nézettség: 1025
  • Össznézettség: 285624
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, üdítő, könnyű sütemény.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon guszta :)

Éva-Anyóca

Nagyon fincsinek látom, szeretném elkészíteni, köszönöm.:-o Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Igen, nagyon fincsi. Jó sütögetést. :) Majd megírod, hogy sikerült?

Klarixa

Épp most sütöm. Jól látom, hogy egy lapot 30 percig kell sütni?

Törölt felhasználó

Dehogy, csak kb. 8-10 perc süt?t?l függ?en. Ha már mindenhol kezd kicsit barnulni, akkor jó.

Klarixa

Kedves Kankalinka. Ezt a hétvégén én is elkészítem.:) Szép estét.

Törölt felhasználó

Szia! Oszd meg a receptjeidet légyszi a http://mudizz.com oldalon is, hogy még többen láthassák! Be tudsz lépni a Facebook, vagy a Google azonosítóddal, és csak be kell másolni az URL-t! Köszi!

Kinga76

Szia! A tepsi milyen méret? aminek a hátán sütöd a lapokat? A "nagy tepsi" nekem tág fogalom :))) Köszi

Törölt felhasználó

Szia! Lemértem: 45 x 37 cm-es a tepsi, de a hátulja kisebb, kb. 40 x 30 cm-es. Szép napot. :)

zimpir

MOST SÜTÖTTEM MEG. ANNYIT VÁLTOZTATTAM RAJTA, HOGY A TÚRÓBA KEVERTEM EGY KIS VANILIA PUDINGOT. VÁROM, HOGY MEGPUHULJON. ESTÉRE BIZTOSAN JÓ LESZ ÉS MEGKÓSTOLHATJUK A FÉRJEMMEL. ESTÉRE MÁR NEM KELLENE ILYET ENNI!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Szalalkáli helyett süt?port lehet használni? Köszi.

Törölt felhasználó

Nem tudom, még sosem próbáltam. A szalalkálinak más az összetétele, mint a süt?pornak, ezért az eredmény biztosan nem lesz ugyanolyan. De azért meg lehet próbálni, próba, szerencse. :))

lina.hb

Sajnos nem lehet. A süt?poros tésztának nem csak az íze, de az állaga is más lesz. A szalalkálitól lesz a tészta másnapra olyan puha mintha piskótaféle lenne. A süt?por linzer féléhez való, azt viszont nem kell laponként sütni.

zsuzsa anga istvánné

Nálunk is ez az egyik ünnepi süti, évek óta sütöm és valóban nagyon finom. Én lisztezett süt?papíron nyújtom ki és azzal együtt teszem a tepsibe, így nem kell félni, hogy elszakad.

Törölt felhasználó

Fantasztikusan finom, megéri a fáradozást :) Köszönöm szépen a receptet.

2n2a

Nagyon tetszik a recept, a fotó alapján pedig összefut a nyál az ember szájában, és azonnal bele akar harapni egy ilyen sütibe :) sajnos nekem is a szalalkálival van gondom (valószín?leg allergiás vagyok rá). Biztos nem lehet sehogyan sem helyettesíteni?

pulicka

Nagyon finom!koszonom a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek