Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha túrós süti

Pihe-puha túrós süti
Pihe-puha túrós süti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, üdítő, könnyű sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A sütőt előmelegítjük.

  2. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat.

  3. A tészta hozzávalóit egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

  4. A tésztát két részre osztjuk. A képen látható süti esetében három részre osztottam a tésztát, hogy több lapom legyen, de akkor nagyon vékonyra kell nyújtani, így első kipróbáláskor elég két lapból készíteni.

  5. Az egyiket óvatosan kinyújtjuk tepsi méretűre. Nagyon jól alá kell lisztezni, hogy ne szakadjon. A sodrófára óvatosan feltekerve ráterítjük a megfordított sütőlemezre.

  6. Megsütjük az egyik lapot (épphogy csak világos bézs színűre), utána ugyanígy a másik lapot is. Sütés közben a szalalkáli kellemetlen szagú, de semmi gond, a kész tésztában már nincs ammónia, viszont nagyon jó porhanyós lesz tőle. A kész tésztalap először kemény, de a tölteléktől majd meg fog puhulni.

  7. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a tölteléket. Állványos keverőgéppel a legjobb, mert legalább negyed óráig kell keverni. Beletesszük a tálba a vajat, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az áttört túrót és a citrom levét, és még legalább 5 percig keverjük magas fokozaton.

  8. A tölteléket betöltjük a két tésztalap közé, és legalább egy éjszakát pihentetjük.

  9. Másnap felszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.


  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 224 724
elküldve: 190
receptkönyvben: 2 381
elkészítve: 89/130
Facebookon megjelent: 3

szakács

kankalinka

Mióta szakács: 2012.02.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós krémes túrókrémes süti, emeletes túrós

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-08-04 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.08.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

2n2a
2n2a / 2n2a Wed, 2015-09-02 13:08

Nagyon tetszik a recept, a fotó alapján pedig összefut a nyál az ember szájában, és azonnal bele akar harapni egy ilyen sütibe :) sajnos nekem is a szalalkálival van gondom (valószínűleg allergiás vagyok rá). Biztos nem lehet sehogyan sem helyettesíteni?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-08-31 02:54

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ancsi0930
ancsi0930 Sun, 2013-05-19 20:37

Fantasztikusan finom, megéri a fáradozást :) Köszönöm szépen a receptet.

zsuzsa anga istvánné
zsuzsa anga istvánné Wed, 2013-04-17 20:17

Nálunk is ez az egyik ünnepi süti, évek óta sütöm és valóban nagyon finom. Én lisztezett sütőpapíron nyújtom ki és azzal együtt teszem a tepsibe, így nem kell félni, hogy elszakad.

lina.hb
lina.hb Sun, 2015-08-30 16:54

Sajnos nem lehet. A sütőporos tésztának nem csak az íze, de az állaga is más lesz. A szalalkálitól lesz a tészta másnapra olyan puha mintha piskótaféle lenne. A sütőpor linzer féléhez való, azt viszont nem kell laponként sütni.

kankalinka
kankalinka / kankalinka Sun, 2012-09-30 12:49

Nem tudom, még sosem próbáltam. A szalalkálinak más az összetétele, mint a sütőpornak, ezért az eredmény biztosan nem lesz ugyanolyan. De azért meg lehet próbálni, próba, szerencse. :))

zimpir
zimpir Thu, 2012-09-20 13:07

MOST SÜTÖTTEM MEG. ANNYIT VÁLTOZTATTAM RAJTA, HOGY A TÚRÓBA KEVERTEM EGY KIS VANILIA PUDINGOT.
VÁROM, HOGY MEGPUHULJON. ESTÉRE BIZTOSAN JÓ LESZ ÉS MEGKÓSTOLHATJUK A FÉRJEMMEL. ESTÉRE MÁR NEM KELLENE ILYET ENNI!!!!!!!!!!!

Kinga76
Kinga76 Tue, 2012-09-18 08:29

Szia! A tepsi milyen méretű aminek a hátán sütöd a lapokat? A "nagy tepsi" nekem tág fogalom :)))
Köszi

1025
finomliszt 30 dkg
vaj 8 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 10 g
szalalkáli 1 kávéskanál
tojás 2 db
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tehéntúró 75 dkg
citromlé 1 citromból nyert