Nosalty Logó

Isler ahogy sarkat készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sarkat
Isler ahogy sarkat készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 380 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 3807 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 380 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    211.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.8 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3807 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 459 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, míg teljesen elkeveredik. hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, reszelt citromhéjat, rumot, kidolgozzuk, amíg egy sima linzertésztát kapunk. Hűtőben pihentetjük félórát.
  2. Fél cm-es vékonyra nyújtjuk, 5-6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Gyenge tűznél sütjük. Ne süssük barnára. Mikor picit pirul az alja, már jó. Én melegen egymásra rakom, hogy egyenesre alakuljanak.
  3. Mikor kihűlt, egy teáskanálnyi keményebb barackízt halmozunk rá, és finoman ráillesztjük a tetejét. Nem nyomjuk össze, csak megigazítjuk. Hagyjuk, hogy a tészta szívja össze. Így nem lesz benne kevés a lekvár. Ez nagyon fontos. Kb. fél napot hagyjuk így pihenni, hogy a tészta elszívja a lekvár nedvességét. Ettől puhul majd meg.
  4. Ha stabil a süti már, olvasztunk csokoládét egy pár csepp olajjal gőz felett (lehet mikróban is), és minden sütit belemártunk úgy, hogy az oldalára is és a tetejére is kerüljön a csokiból, majd finoman lerázogatjuk a felesleget róla. Kb. 20-23 db lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 40679
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

sarkat 4 recept

Ezt a sütit évek óta megsütöm a lányom (19 éves) születésnapjára, és minden fontosabb ünnepre.  Ebben az évben felkértek lakodalmi sütésre is, ez volt az egyik, amit elkészítettem. Nagy sikert aratott. A barátnőm és a gyerekek szerint ez a legfinomabb isler. Nagyon-nagyon finom!! Sok sikert a receptemhez, remélem ízleni fog!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jajj! :) Ez a süti a gyengém, borzasztóan szeretem :D Elmentettem, köszönöm szépen! :)

sarkat

Nagyon szìvesen.

zsuzsi76

Szerintetek kicsit folyósabb lekvárral is össze lehet ragasztani a sütit, vagy s?r?bb lekvár ajánlott?

fkatica

Nyugodtan használhatod a folyósabb lekvárt, mert a tészta beszívja, csak egy kávéskanálnyit! Saját készítés? lekvárt használtam.

sarkat

S?r?bb kell és egy jó teáskanálnyi mert ha kevés a lekvár nem puhul be. Es ugy jársz mint az egyik kommentel?.

Éva-Anyóca

köszönöm :-o

Törölt felhasználó

Szia! Azt kérdezném, hogy a tetejére tortabevonó helyett, csokimázzal is belehet-e vonni? Köszönöm: Vancsy :)

sarkat

Amivel szeretnéd a lényeg , hogy megdermedjen a máz.

Törölt felhasználó

:S nekem nem sikerült, száraz volt mint a fürészpor, de nem adtam fel. Tojás+tej. Formába nyomkodtam és kisütöttem. Erröl ennyit, többet nem csinálok islert. Elsö és utolsó próbálkozás. A képen viszont guszta, másnak biztos sikerül...

sarkat

A tészta jo. A lekvár amit keveset tettél . Évzizedek óta sütöm finomabb mint a cukrászdai. En barack jamot hasznalok. Egy teaskanalnyit aztan finoman ráteszem a tetejét. Nem nyomom ra csak épp hogy . Másnapra összeszivja. Apro fogás.

fkatica

Köszönet a receptért, elkészítettem isteni finom lett! A család biztosan újrázni fog.Kellemes ünnepeket!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.