r
Nosalty Logó

Diós-mézes-tejszínes-gyümölcsös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Diós-mézes-tejszínes-gyümölcsös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    332.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2705.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 4253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk az olajjal, a barna cukorral és a vízzel fehéredésig. A tojásfehérjét elkezdjük csipet sóval felverni, amikor felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgájába mehetnek a száraz hozzávalók. Alaposan keverjük át.
  2. Majd veszünk ki a habból és fellazítjuk a tésztát, a többi habot pedig apránként körkörös mozdulattal beleforgatjuk a piskótatésztába. Egy 24 cm-es tortaforma alját kikenjük olajjal, kibéleljük méretre vágott sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és elsimítjuk. 180 C fokos sütőbe toljuk 25-30 percre tűpróbáig. Rácson hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Amíg sül a diós torta, addig elkészítjük a tejszínes-vaníliás mascarponekrémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, vaníliás cukorral, és a pudingporral habosra.
  2. Majd a mascarponekrémet a tejszín felével fellazítjuk, a másik felét a tejszínhabnak csillagcsöves habzsákba szedjük a díszítéshez. A kihűlt tortát három részre vágjuk, 3 karikára.
  3. Tortatartóra tesszük az első karikát, megkenjük dzsemmel, majd a krém felét rásimítjuk a piskótára. Rátesszük a második lapot, szintén megkenjük dzsemmel, majd a tejszínes mascarponekrémmel elsimítjuk. Befedjük a harmadik lappal, és a tetejét és az oldalát kidíszítjük a tejszínnel: habrózsákat nyomunk a torta tetejére.
  4. Az oldalát is dísztjük tejszíncsíkokkal. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük. Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen, majd utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 111
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 04.

Receptkategóriák

Diós-mézes-tejszínes-gyümölcsös torta
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek