Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízsmarni Kovács Györgyi konyhájából

Grízsmarni Kovács Györgyi konyhájából
Grízsmarni Kovács Györgyi konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc ételem, gyerekkoromban Nagyi sűrűn elkészítette.

Most én készítem elég gyakran. Legjobban porcukor és dzsem nélkül szeretem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarát 5 dkg olvasztott vajjal és a tejjel összekeverjük, majd 30-40 percig pihentetjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat (amit természetesen előtte nagyon megtisztítottunk) és a keményre felvert tojásfehérjét.
  3. Egy tepsiben felmelegítjük a maradék vajat és a masszát ráöntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 20 percig, szilárdulásig sütjük. Majd kivesszük a sütőből és villával összevagdaljuk. Rászórjuk a maradék cukrot és a mazsolát. Visszatoljuk a sütőbe és még 15-20 percig szárítjuk.
  4. Porcukorral és házi sárgabarack dzsemmel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 703
elküldve: 3
receptkönyvben: 90
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőben sült smarni, sütőben készült császármorzsa

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarai eva
sarai eva Wed, 2016-11-30 11:52

Nagyon-nagyon JÓ ez a recept!!!
Főleg, hogy a sütőben sül és nem kell mellette állni.
Valóban nem ragad le a tepsiben. Köszönöm hogy feltetted, így sokszor fogom elkészíteni.

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Fri, 2015-08-07 14:40

Mióta keresem a nagymamám által készített grízsmarnit! Végre megtaláltam, köszönöm a receptet. tejfölös-citromos húsgombóc leves után ez volt ma az ebéd. remekül sikerült!

kingabinga
kingabinga / kingabinga Mon, 2015-01-26 16:42

Bár mazsolám nincs itthon, estére lehet, hogy megajándékozom vele magam... Az első smarni recept, amitől nem ment el a kedvem nekiállni. :) Külön tetszik, hogy nincs benne liszt, így kukoricadarából készítve gluténmentes is lehet, ami nekem fontos. Tárkonyos raguleves után szerintem szuper "második" lesz! Köszönöm a receptet! :)

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Mon, 2015-01-26 20:39

Nagyon szívesen! :) Szerintem mazsola nélkül is megállja a helyét. Biztos finom kukoricadarából is,talán én is kipróbálom.Jó étvágyat hozzá! :)
Üdvözlettel:Györgyi

kingabinga
kingabinga / kingabinga Tue, 2015-01-27 20:19

Kedves Györgyi! Mit ronthattam el? Nem dagadt meg eléggé a darám, így a végeredmény "ropogós" lett. Amire gondolni tudok, hogy a kukoricadarát tovább kell pihentetni, hogy kellően magába szívja a tejet... Mert a pihenőidő elteltével még folyós volt: az alján megült a dara a tetején pedig még folyós volt a tej. Milyennek kell lenni a massza állagának, amikor beleöntjük a tepsibe? Ha ezt tudnám nagy segítség lenne azt hiszem, mert mindenképp újra próbálom majd! :) Köszönöm előre is!

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Tue, 2015-01-27 22:48

Szia Kinga!
Sajnos nem tudom mit ronthattál el,mert én soha nem készítettem kukoricadarával.Nekem is híg szokott lenni a masszám olyan jó híg tejbegríz szerűnek tudnám mondani.Sütés közben dagad meg és áll össze,amit ugye össze kell vagdalni.
Próbáld meg tovább áztatni ,vagy meleg tejjel és meleg vajjal.
Jelezz vissza kérlek,hogy hogy boldogultál!
Üdvözlettel:Györgyi

kingabinga
kingabinga / kingabinga Tue, 2015-01-27 18:17

Köszönöm! Sajna kiderült, hogy alig 5 deka grízem van, így el kell halasztanom a nassolást... Holnapra, remélem összejön! :)

fehérke37
fehérke37 Mon, 2015-01-26 14:54

Nagyon-nagyon örülök ennek a receptnek, de a tepsibe nem ragad bele?

782
búzadara 200 g
tej 4 dl
tojás 3 db
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 10 dkg
mazsola 5 dkg
porcukor 10 dkg
sárgabarackdzsem 6 ek