r
Nosalty Logó

Ági almás lepénye- Almás lepény 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Ági almás lepénye- Almás lepény 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A töltelék alá

A tetejére

Összesen 1006 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A töltelék alá

A tetejére

Összesen 6027 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A töltelék alá

A tetejére

Összesen 239 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1006 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    258.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    882.4 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2134 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 6027 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A töltelék alá

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd 40-60 % arányban kettévágjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk kb. 6-8 mm vastagra, és beletesszük a tepsibe úgy, hogy az oldalára is feltapasztjuk.
  2. Megkenjük a sárgabarackdzsemmel, és leszórjuk a grízzel.
  3. Kinyomkodjuk a reszelt alma levét, de nem teljesen szárazra. Hozzátesszük a kétféle cukrot, a fahéjat és a citromlét. Szétterítjük az almatölteléket a tésztán.
  4. Kinyújtjuk a másik tésztadarabot is kb. 4-6 mm vékonyra, és ráterítjük a töltelékre.
  5. Tetejét egész tojással kenjük meg, megszurkáljuk, és villával rácsozzuk.
  6. Előmelegített sütőbe tolva készre sütjük. Melegen vágjuk fel!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 612
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 186920
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ági almás lepénye- Almás lepény 3.
Becsei Ágnes 100 recept

Anno, mikor cukrásznak tanultam, Kabinet foglalkozáson így készítettük az almás lepényt. Azóta is ennél a receptnél maradtam!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A töltelék alá

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek