r
Nosalty Logó

Rugelach

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Rugelach
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Összesen 3475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.6 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.3 g
  • Cink
    422 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    331 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    41 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    193 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 3475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edényben elkeverjük a vajat a túróval. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, a vajas-túrós masszához adjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Két részre osszuk, téglalap alakúra formázzuk, háztartási fóliába csomagoljuk, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
  2. A mandulás töltelékhez a mandulát elkeverjük a mazsolával, a cukorral és fahéjjal. A csokoládés töltelékhez a csokoládét elkeverjük a dióval és a cukorral.
  3. Az egyik tésztát kiveszük a hűtőből, és lisztezett munkalapon kb. 30 cm átmérőjű körre nyújtjuk. Megkenjük a barackíz felével, és megszórjuk a mandulás töltelékkel. A tésztát 16 cikkre vágjuk, és mindegyiket a szélesebb végétől kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tojás sárgájával bekenjük.
  4. A tészta másik felével ugyanígy járunk el, csak azt a csokoládés töltelékkel szórjuk meg.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19276
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudtommal a rugelach egy zsidó sütemény.  Mivel a tészta állaga nagyon puha, miután kivettük a hűtőből, próbáljuk meg minél gyorsabban kinyújtani, és feltekerni.

Hozzávalók

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek