Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrófánk 8. - sütőben sült

Túrófánk 8. - sütőben sült
Túrófánk 8. - sütőben sült
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (103)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elnevezés kicsit becsapós, ne a klasszikus túrófánkra gondoljatok!
Ha van, ha nincs szagelszívó, ki szeret egy jó adag forró olaj mellet ácsorogva sütögetni? Na, hát erre itt egyáltalán nincs szükség. Bár meg volt terítve, a villák fölöslegessé váltak, mert mindenki kézzel "tunkolta" a sűrű házi barackdzsembe.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Köszönhetően a légkeverésnek, én egyszerre 2 tepsit tettem be a sütőbe. Félidőben érdemes megcserélni a tepsiket.
Még melegében sárgabarack-dzsemmel, porcukorral vagy fahéjas cukorral tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a porcukrot és a sót.
  2. Hozzáadjuk a túrót és a tojásokat, majd kézzel jól összedolgozzuk. (Ilyenkor még ragacsos az állaga.)
  3. Alaposan belisztezett deszkán összegyúrjuk. Ekkor viszonylag sok lisztet vesz még fel. Puha, ruganyos tésztát kapunk.
  4. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Ez a mennyiség 2 tepsire való, így 2x16, tehát összesen 32 tallérunk lesz.)
  5. Tegyünk a tepsikbe sütőpapírt, és ecsettel olajozzuk be. Helyezzük rá a fánkocskákat, majd a tetejüket is kenjük le olajjal.
  6. Sütőben süssük meg. (A sütés időtartama változhat!)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 162 275
elküldve: 222
receptkönyvben: 2 926
elkészítve: 119/173
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós tallér, túrófánk sütőben sütve

Hozzászólások (103)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Thu, 2018-02-15 06:31

Köszönöm a receptet!
Jó kis könnyű tészta, csak nem kell a deszkán agyon gyúrni, lisztezni, inkább kanállal, kiolajozott muffin sütőbe rakni, előmelegitett 180-200-fok, ha nincs légkeverés: alul-felül sütés, az illatról már érezni, hogy mikor kész, inkább világos legyen a teteje.
Jó sütögetést!

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2018-03-25 20:17

Igen, ha sok a liszt gyúrásnál/szaggatásnál, keményedik...
Köszi a muffinformás ötletet, Neked is jó sütögetést!

mermaid25
mermaid25 Sat, 2016-02-06 08:01

Kicsit félve álltam neki a néhány negatív hozzászólás miatt. Kár volt aggódnom, mert ez a recept úgy tökéletes, ahogy van :) Mindent pontosan betartottam, 200 fokon légkeverésen sütöttem 15 percet előmelegített sütőben, a végeredmény fantasztikus lett! :) Igaz, nem volt fánkszaggatóm, így nekem szív alakú fánkjaim lettek :) Alig akartam elhinni, hogy tényleg ennyire finom, olyan puha, omlós a tésztája, mintha élesztős lenne, és olajban sült volna ki. Csak így az ember nem terheli meg vele annyira a gyomrát :) Biztos, hogy sokszor elkészítem majd! Ezer köszönet a receptért! :)

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2016-02-14 20:56

Éljenek a bátor próbálkozók, akiket nem rettent el pár negatív hozzászólás! :) Örülök, hogy sikere volt, és hogy olyan lett amilyenre számítottál. További jó fánkozást! :)

Judieness
Judieness Mon, 2015-05-11 16:36

Szia! Most sütöm a fánkokat. Én rikottával készítem, mivel felénk túrót nem lehet kapni. Az első adag szép lett, a második nem. Szerencsére, a második tepsibe csak a maradék tészta került, 5 darab.
A különbség: az első adagot a sütö felső harmadában sütöttem betolhatós tepsiben, a másodikat meg a sütő középső részén, sütőrácsra helyezhető tepsiben. Na, a másodiknak égett meg az alja. Legközelebb feljebb helyezem a sütőben. egyébként meg ízre és állagra tökéletesen sikerült.

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2015-05-19 15:51

Szia Judieness!
Jó ötlet a rikotta, örülök, hogy így is sikerrel jártál. Minden sütő más és más, néha cselhez kell folyamodni, mert nem a sütő a főnök, hanem aki kezeli. :)

Elisabeth
Elisabeth Fri, 2015-03-13 15:10

Pillanatok alatt kész, puha, könnyű, légies, isteni! Biztos, hogy sokszor készül még nálunk! Köszönöm a szuper receptet!

kágika78
kágika78 Sat, 2015-02-07 14:56

Nekem nem jött be.
Az arányokat pontosan betartva készült, az előírt hőfokon - az első tepsit nem légkeverésesen raktam be. Az alja szinte megégett (pedig ez nem szokása a sütőmnek), a teteje csak száradt, a közepe majdhogynem nyers marad, és nem emelkedett dekát se.
A második tepsit hőlégkeverésesre raktam, de maradt a 200 fok. Valamelyest megemelkedett, de még mindig inkább keksz-jellegű, így pirult a teteje is, az alja is, és legalább nem maradt nyers.
Összegezve azoknak, akik kipróbálnák: szerintem sok a 200 fok, és lehet elbírna egy egész tasak sütőport is, plusz kell a légkeverés...
Én biztos nem kísérletezem vele többet. Drága a túró!

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2015-02-08 20:11

Kedves Ágika, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megcsinálnod.
Légkeverést írtam, nem tudom miért nem úgy sütötted az első adagot is.

Calypso
Calypso Thu, 2015-02-26 20:10

Sziasztok!
Nagyon jó kis recept. :-) "Update"-esítve készítettem el: cukor helyett édesítő, finomliszt helyett lenmagliszt, és a kenéshez használt napraforgó olaj helyett kókuszzsírral. Kb 10 percet sütöttem, s gyönyörűen feljöttek. Mind látvány, mind ízhatás szuper lett. Köszönöm :-)

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2015-02-28 16:28

Szia Calypso! Köszönjük az ötletet, örülök, hogy update-esítve is jól sikerült. Tuti biztos, hogy kipróbálom. :-)

Tigelmanne
Tigelmanne Sun, 2014-12-21 11:05

Szia! Holnap jönnek vendégeim, nekik szeretném elkészíteni. Arra gondoltam, nem lenne-e könnyebb a teszta, ha a tojás fehérjét felverném, és ugy raknám bele? Mi a véleményed?

Zúza
Zúza / Zúza Mon, 2014-12-22 11:44

Szia! Elég masszív ez a gyúrt tészta, szerintem nem könnyítene rajta ha felvered a fehérjét.

Bella1968
Bella1968 Sat, 2014-03-15 17:38

A mai napon megsütöttem. Mézzel ízesítettem, nem sokat tettem bele, csak érzésre. Nem lett elég édes, de lekvárral ok. Nem lett cipőtalp, szépen feljött, ahogy egy sütőporos süti feljöhet. Egy egész csomag sütőport tettem bele.
Nincs olaj szag a lakásban, édesség utáni vágyam kielégítve. Még fogom sütni.

u.bridge
bridge / u.bridge Wed, 2014-02-05 13:08

Köszi a recptet! Én fél adagból sütöttem, és igy is egy egész tepsivel lett a végén. Nagyon finom, de nem hasonlít az olajban sült verzióra, mert ez egy kicsit szárazabb, sűrűbb a tésztája, de attól még mind elfogyott :)

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2014-02-09 18:54

Bizony ám, nem olyan a tésztája mint az olajban sültnek, írtam is a storyban. Egészségetekre! :)

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2014-01-25 15:47

Felezheted, de a sütési idő kicsit változhat. Inkább világosabb legyenek, mert kiszáradnak.

vadaszedit
vadaszedit Sun, 2013-12-22 20:14

Nagyon jó recept. Készítettem vékonyabbat és kissé vastagabbat, egyszerre tettem a tepsibe. A vékonyabb az kicsit kiszáradt, a vastagabbak nagyon finomak lettek, sokkal jobban feljöttek. De mind elfogyott. KÖSZÖNET A RECEPTÉRT.

kittiw
kittiw Mon, 2013-12-16 20:43

Ma én is kipróbáltam a receptet és nemcsak, hogy finom, de szép is lett!
Előtte végigolvastam a hozzászólásokat és többen is írtátok, hogy nem jött fel, vagy lapos maradt. Talán tudom, hogy mi (is) lehet az oka. Mindent úgy csináltam, ahogy a receptben van, mikor elkezdtem összegyúrni a hozzávalókat bekapcsoltam a sütőt 200 fokra (villany tűzhely, de nincs rajta légkeverés - emiatt kicsit aggódtam is, hogy hogy fog sikerülni). Az első tepsit betettem és kíváncsian nézegettem az üvegen át, hogy mi fog történni. Elkezdtek feljönni és mikor letelt a 15 perc kinyitottam és megnéztem az egyik fánk alját és úgy ítéltem, hogy nagyon világos ezért adok neki még 2 percet. A 2 perc letelte után kivettem őket. Gyönyörűek, és finomak lettek, igaz, kicsit világosabbak, mint a fotón! Betettem a második tepsit, el is telt már kb 13 perc, ezek is szépen feljöttek, mikor csengettek. Ajtót nyitottam és mire visszaértem (max 4 perccel sülhettek tovább mint az első adag) mind lelapult, el-formátlanodott, állagra teljesen más, száraz, kemény lett.
Szóval érdemes az utolsó percekben figyelni rá, nehogy túlsüljön! És ahogy már írták, inkább világosabb legyen kicsit, mert úgy sokkal finomabb! :)

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2013-12-17 11:06

Így van, inkább legyenek világosabbak, nem szabad túlsütni. Örülök, hogy ízlett, és köszönöm a tanulságos hozzászólást! Üdv. Zúza

Melcsi30
Melcsi30 Thu, 2013-12-12 18:33

Szia!
Köszi a receptet.Ma megsütöttem és NAGYON finom lett!

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2013-12-12 21:23

Szia Melcsi, örülök, hogy ízlett! :)
Most látom csak, hogy a hozzávalóknál reklámot tettek be a HÁZI baracklekvár helyett. Melléírtam, no comment...

Csilla03
Mazsolacska / Csilla03 Thu, 2013-07-18 19:48

Szia. szeretnem en is elkesziteni de volna egy kerdesem. Ha a piacon veszek friss tehen turot akkor mennyi kell? ugyancsak 500 g?

kazsuzsi
kazsuzsi Fri, 2013-07-12 09:52

megcsináltam, nagyon finom lett és pont annyi mint amit a recept írt. De a látvány nekem sem volt olyan mint a képen :) inkább lapos kekszecskékhez hasonlítottak. Lehet, hogy a sütő, ahol sütöttem az nem volt jó erre. Itthon légkeveréses van, majd még próbálkozom hogy teljes legyen az élvezet! Köszi a receptet! :)

nagy misi
nagy misi Fri, 2013-07-12 02:31

a DONUTS(EJTSD... DONATSZ) EGYIK VALLTOZATA.
FINOM LEHET KOSZI A RECEPTET.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-07-04 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Wed, 2013-07-03 18:50

Kedves Zúza!
Ma én is elkészítettem és szuper lett!!!!Pont minden úgy ment, ahogy leírtad.Gyorsan kész van és az, hogy nem olajban kell sütni az a legjobb!!!!Aki írta, hogy kemény lett ott szerintem az is hiba lehetett, hogy sokáig sütik, mert én is csak 15 percig sütöttem,ez ügye mindenkinek a sütőjétől is függ.
Köszönöm, ezt a klassz receptet!

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2013-07-03 21:56

Így van, inkább egy kicsit kevesebb ideig süljön. Örülök, hogy jól sikerült! Üdv. Zúza

tbtbetti
tbtbetti Wed, 2013-07-03 14:53

Én is megsütöttem ma, és szépen feljött, nagyon finom lett. :) Friss eperlekvárral isteni!

Kat
Kat Wed, 2013-07-03 11:03

Kedves Zúza!

Most sült ki a második tepsivel, és gyönyörű lett, szépen föl is jöttek. Talán annyit fogok legközelebb variálni rajta, hogy reszelek bele citromhéjat. Ettől függetlenül isteni lett, én már forrón megkóstoltam. :) Hálás köszönet a receptért! Szép napot kívánok Neked! Üdv.: Kata

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2013-07-03 12:21

Köszönöm, kedves Kata!
A túróhoz citromhéj is mehet, nagyon szeretik egymást. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-07-03 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Kibekerics
Kibekerics Tue, 2013-07-02 18:57

Mint minden új receptnél, most is végigolvastam a véleményeket, tapasztalatokat. Senki nem beszélt a túró fajtájáról, minőségéről. Pedig ez is lehet oka a cipőtalpnak. Te milyen túróból csináltad? Feltétlenül ki fogom próbálni.

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2013-07-03 21:48

Mindig félzsírosat használok. Vagy 50 dekás zacskósat, vagy a "normál" 25 dekás (krémesebb) túrót. A zacskós csak annyiban más, hogy jobban össze kell törni/dolgozni, mert szemcsés.

Scooby
Scooby Fri, 2013-03-29 19:59

Kedves Zúza!
Nagyon köszi ezt a finom receptet. Hamarosan újra készülni fog. ELőször kicsit aggódtam, mert nehezen állt össze a tészta, de utána minden ok volt. A csúcs, hogy a 16. hónapos kisfiam szaggatta és kente. Hatalmas élmény volt:). Mi 125 gramm cukorral készítettük, és elég volt.

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2013-03-30 16:32

Ügyes kis fiúcska. :) A cukorral szinte mindig lehet variálni, örülök, hogy ízlett.

alexa88
Lüszikukta / alexa88 Wed, 2013-01-30 23:41

Kedves Zúza!

Elkészítettem, nekem szépen feljöttek, bárn nem lettek olyan szépek mint a tiéd. :(
De nagyon finom.
Én sütőpor hiányában szódabikarbónát tettem a tésztában, de egy egész tasak sütőpornak megfelelőt!

Alexa

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2013-02-09 17:03

Kedves Alexa, köszi, hogy megosztottad a szódabikarbónás tapasztalataidat! Nem minden a kinézet, a lényeg, hogy Te készítetted, és ízlett. :)

Gyanita32
Gyanita32 Tue, 2012-11-20 15:47

Szia!

Élőszőr is köszönöm nagyon jó ki recept megcsináltam kis lányommal és nagyon élveztük. Viszont volt egy pici baj vele mert nem tudtam megkóstolni mert kisütöttem és kiraktam addigra már ott álltak a gyereket és az apjuk és le is lopkodták a tányérról. szóval nagyon jó a süti.

544
finomliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 15 dkg
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
sárgabarackdzsem 5 ek