Nosalty Logó

Túrófánk 8. - sütőben sült

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
Túrófánk 8. - sütőben sült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 544 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2716 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.4 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 544 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.9 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    2036 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2716 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.1 g
  • Cink
    116 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 241 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a porcukrot és a sót.
  2. Hozzáadjuk a túrót és a tojásokat, majd kézzel jól összedolgozzuk. (Ilyenkor még ragacsos az állaga.)
  3. Alaposan belisztezett deszkán összegyúrjuk. Ekkor viszonylag sok lisztet vesz még fel. Puha, ruganyos tésztát kapunk.
  4. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Ez a mennyiség 2 tepsire való, így 2x16, tehát összesen 32 tallérunk lesz.)
  5. Tegyünk a tepsikbe sütőpapírt, és ecsettel olajozzuk be. Helyezzük rá a fánkocskákat, majd a tetejüket is kenjük le olajjal.
  6. Sütőben süssük meg. (A sütés időtartama változhat!)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 243
  • Össznézettség: 206555
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Köszönhetően a légkeverésnek, én egyszerre 2 tepsit tettem be a sütőbe. Félidőben érdemes megcserélni a tepsiket. Még melegében sárgabarack-dzsemmel, porcukorral vagy fahéjas cukorral tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az elnevezés kicsit becsapós, ne a klasszikus túrófánkra gondoljatok! Ha van, ha nincs szagelszívó, ki szeret egy jó adag forró olaj mellet ácsorogva sütögetni? Na, hát erre itt egyáltalán nincs szükség. Bár meg volt terítve, a villák fölöslegessé váltak, mert mindenki kézzel "tunkolta" a sűrű házi barackdzsembe.

Hozzászólások

Zúza

Míg a receptem várólistán volt, Flóra megel?zött. :) Sebaj, el?fordul ilyesmi. Törölni akartam, de aztán mégsem tettem, mert nem teljesen úgy készül, mint az ? verziója.

Törölt felhasználó

Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!!:) További szép napot: Kata

Flóra

Persze, hogy megférnek egymás mellett :)) Szépek lettek!

Zúza

Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Kedves Zúza! Fánkot még soha nem sütöttem süt?ben. Sajnos nekem az albiban csak gázsüt?m van. Szerinted abban is sikerülhet? Köszönettel: Csepke

Zúza

Kedves Csepke! Amikor rábukkantam erre a receptre, már megvolt a hiper-szuper süt?m, így sajnos nem tudom megmondani. Soha nem próbáltam gázsüt?ben, ett?l függetlenül sikerülhet. Ha mégis bevállalod, gyakran nézz rá sülés közben! Üdv.: Zúza

Törölt felhasználó

Kedves Zúza! Egyet-kett?t megpróbálok a süt?ben sütni, ha nem jön össze, folytatom olajban. Köszönöm a segítséget. Üdv. Csepke

Törölt felhasználó

Szerintetek muffinsüt?ben milyen lenne?

Zúza

Kedves Citri, nem tudom milyen lenne muffinsüt?ben. Szerintem tepsiben sokkal egyszer?bb. Hacsak nem a szaggatás el?l szeretnél menekülni. :))) Üdv.: Zúza

Törölt felhasználó

Na ezt legközelebb kipróbálom! Nagyon tetszik...már alig várom hogy elkészítsem a következ? adag túrót... Köszi Zúza! Majd írok...

Törölt felhasználó

Kedves Zúza! Nekem sajnos nem sikerült ez a recept, a korongok a sütés után is laposak maradtak, így elég száraz lett az egész, de jó sok nutellával azért ehet?. Nem tudom mi lehetett a baj, mindent a recept szerint csináltam, nekem is légkeveréses villanyt?zhelyem van, és én is egyszerre 2 tepsivel sütöttem 180 fokon. Üdv, Ági

Zúza

Kedves Szgigi! Sajnálom, nem tudom mi lehetett a baj. Olyan magas soha nem lesz mint egy olajban sült szokványos fánk, de száraznak nem kéne lennie. Nem lehet, hogy túl vékonyra nyújtottad? Bár ha mindent a leírás szerint csináltál, akkor valószín?leg nem. Esetleg gyúráskor túl sok lisztet szedhetett fel a tészta......

Törölt felhasználó

szia, utálom az olajszagot és az epém miatt nem is ehetem az olajban sülteket - így ez nekem nagyon tetszik! ha túró nélküli sima fánkot szeretnék, hogyan változna a recept? köszi a segítséget! N.

Zúza

Kedves Noémi! Itt a NoSalty oldalon van olyan fánk recept, amelyet süt?ben kell sütni. Még nem próbáltam, de idelinkelem Neked szívesen, próba szerencse: http://www.nosalty.hu/recept/sutoben-sult-fankok Üdv.Z.

Törölt felhasználó

köszönöm, nagyon kedves vagy! :-)

Szuszka

Szia! Esetleg olvasztott margarin vagy vaj? Ha azt bírja akkor ezekkel sikerülni fog. Zsuzsi

lilia113

Ma elkészítettem ezt a szuper fánk receptet, nagyon jól sikerült, fél óra alatt a fele el is fogyott! Köszi a finomságot!

Zúza

Kedves Lilia! Köszönöm a visszajelzést, örülök hogy ízlett :)

Dorka

Kedves Zúza! Ma elkészítettem ebédre a fánkot , hááát .... ez valami isteni! Egyb?l duplaadagot készítettem. Köszönöm a receptet , mentettem. Üdv: Dorka

Zúza

Kedves Dorka! Egészségetekre, további jó sütögetést kívánok! Üdv.: Zúza

Törölt felhasználó

Szia, en most sütöm öket, es annyit valtoztattam a recepten, hogy teljes örlesü lisztet es cukor helyett mezet hasznaltam. kivancsi vagyok milyen lesz, egyelöre jol neznek ki :-)

Hobbigilda

Szia fchili, én is arra gondoltam, hogy teljes ki?rlés? lisztb?l próbálom. Neked hogy sikerült? Mire kell odafigyelni? El?re is köszi a válaszodat :o)

Maffci

Ma megsütöttem és mondhatom, nagy sikere volt! Lekvárral ettük, és nem tudtuk abbahagyni..:) Köszönjük a receptet!

Zúza

:) Egészségetekre!

Törölt felhasználó

Én most csináltam meg, sajnos csak egy lapos cip?talp lett bel?le.

Zúza

Akkor bizony hiba csusszant a gépezetbe... nem tudom mit ronthattatok el, sajnálom.

Zsofia Sz

Nálam is ugyanez a helyzet. :( De nem adom föl, hétvégén megpróbálom újra, kicsit más süt? beállításokkal.

Törölt felhasználó

Én nem próbálom újra. Maradok a hagyományos fánkreceptnél.

Törölt felhasználó

Sajnos nekem is ehetetlen cip?talp lett :( Nem tudom mi lehetett a baj, nagyon pontosan mértem ki, nem is nyújtottam túl vékonyra, de meg sem moccantak a süt?ben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek