r
Nosalty Logó

Tej- és gluténmentes rakott karfiol

Dr. Nicole
Tej- és gluténmentes rakott karfiol
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

624
Kalória
34.1g
Fehérje
53g
Szénhidrát
30g
Zsír
241.8g
Víz
84g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 624 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4538.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    2872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    725.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. Kevés olajon felrakjuk pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üvegesre pirult, hozzáadjuk a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot. Kevés sóval meghintjük.
  2. Eközben feltesszük főni az apróbb rózsákra szétszedett és megmosott karfiolt. A vízbe ízlés szerint tehetünk csak sima sót, vagy ételízesítőt.
  3. Amikor már jó masszává összeállt a paprika, paradicsom, hagyma, rádobjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, és meghintjük egy kevés őrölt fűszerköménnyel. Kifehéredésig magasabb lángon pirítjuk a húst, majd takarékra vesszük, és lefedjük.
  4. Időközben megfőzzük a rizst is sós vízben. Amikor megfőtt a rizs, a hús pedig megsült, hozzáadjuk a rizst a húshoz, rárakjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, és elzárjuk a gázt.
  5. Ha a karfiol is megfőtt, egy arra alkalmas jénait jó vastagon bevajazunk, megszórjuk a kenyérmorzsával, és rárakjuk a karfiol rózsákat. Erre mehet még egy kis morzsa, tejföl, darált hús és még egy adag tejföl.
  6. Ha több az összetevő, szépen rétegelhetjük őket, de nekem csak egy rétegre volt elegendő, így a második sor darált húson lévő tejfölre reszeltem egy jó nagy adag növényi sajtot.
  7. Lefedjük a jénait, és betesszük a sütőbe sülni, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyik kedvenc ételem. Szerettem volna megkedveltetni a kisfiammal is, így addig kísérleteztem, míg olyan nem lett, amit Ő is szívesen megeszik :)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...