r
Nosalty Logó

Nektarin befőtt egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Nektarin befőtt egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 368 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4414 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 50 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 368 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2548.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1094.3 g
  • Cukor
    948 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    7280 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8190 micro
  • β-crypt
    5351 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7098 micro
Összesen 4414 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 50 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott nektarint kimagozzuk, felszeleteljük.
  2. Ha 7,2 dl-es üvegekbe rakjuk, akkor egy üvegbe 4 ek cukrot rakunk,felváltva rakjuk a nyers gyümölcsöt és a cukrot. (12 üveg lesz tele a 6 kg gyümölccsel. Ha 8 dl-es üvegeink vannak, akkor egy üvegbe 4 és félcsapott ek cukor kerüljön.)
  3. Minden üvegbe rakunk egy nagyon kevés borként és tartósítószert.
  4. Annyi vizet öntünk az üvegekbe, amennyi ellepi a gyümölcsöt.
  5. Rácsavarjuk az üvegtetőt.
  6. Egy nagy dunsztos fazék aljára újságpapírokat teszünk, beleállítjuk az üvegeket, és annyi vizet öntünk a fazékba, hogy az üvegek 3/4 részéig érjen.
  7. Forrás után kb fél óráig fedő alatt lassú tűzön dunsztoljuk a befőtteket.
  8. A fazékbanhagyjuk az üvegeket a fedő alatt, és csak másnap pakoljuk ki belőle.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 58108
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már édesanyám is ezzel a módszerrel rakta, és rakja el a befőtteket, akár meggyet, cseresznyét, sárgabarackot, őszibarackot, körtét vagy szilvát kell tartósítani. A cukor mennyiségét lehet csökkenteni vagy növelni ízlés szerint, és a gyümölcs érettsége szerint. Soha nem szokott elromlani egy üveg befőtt sem.

Hozzászólások

öreganya

Milyen tartósítót használt édesanyád ?

Bjkata

Kedves Öreganya! Régen szalicilt, most nátrium benzoátot.

Törölt felhasználó

Én is így rakom el,de eddig még nem tettem bor borként, most majd kipróbálom! köszönöm!

Bjkata

Kedves Elena! Minden üvegbe egy kis késhegynyi borkén elég ahhoz, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs. A barackfélékbe, körtébe, uborkába érdemes egy nagyon keveset beletenni. Üdv.: Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek