Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nektarin befőtt egyszerűen

Nektarin befőtt egyszerűen
Nektarin befőtt egyszerűen
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már édesanyám is ezzel a módszerrel rakta, és rakja el a befőtteket, akár meggyet, cseresznyét, sárgabarackot, őszibarackot, körtét vagy szilvát kell tartósítani. A cukor mennyiségét lehet csökkenteni vagy növelni ízlés szerint, és a gyümölcs érettsége szerint. Soha nem szokott elromlani egy üveg befőtt sem.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megmosott nektarint kimagozzuk, felszeleteljük.
  2. Ha 7,2 dl-es üvegekbe rakjuk, akkor egy üvegbe 4 ek cukrot rakunk, felváltva rakjuk a nyers gyümölcsöt és a cukrot. (12 üveg lesz tele a 6 kg gyümölccsel. Ha 8 dl-es üvegeink vannak, akkor egy üvegbe 4 és fél csapott ek cukor kerüljön.)
  3. Minden üvegbe rakunk egy nagyon kevés borként és tartósítószert.
  4. Annyi vizet öntünk az üvegekbe, amennyi ellepi a gyümölcsöt.
  5. Rácsavarjuk az üvegtetőt.
  6. Egy nagy dunsztos fazék aljára újságpapírokat teszünk, beleállítjuk az üvegeket, és annyi vizet öntünk a fazékba, hogy az üvegek 3/4 részéig érjen.
  7. Forrás után kb fél óráig fedő alatt lassú tűzön dunsztoljuk a befőtteket.
  8. A fazékban hagyjuk az üvegeket a fedő alatt, és csak másnap pakoljuk ki belőle. 
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 47 657
elküldve: 8
receptkönyvben: 150
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, télire, kompót

egyéb elnevezések

nektarin befőtt, nektarin télire, nektarinbefőtt házilag

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elena
Elena Sat, 2016-08-20 14:50

Én is így rakom el,de eddig még nem tettem bor borként, most majd kipróbálom! köszönöm!

bjk
Bjkata / bjk Sat, 2016-08-20 15:53

Kedves Elena!
Minden üvegbe egy kis késhegynyi borkén elég ahhoz, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs. A barackfélékbe, körtébe, uborkába érdemes egy nagyon keveset beletenni.
Üdv.:
Kata

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-08-16 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-08-15 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

368
nektarin 6 kg
cukor 48 ek
víz 2.5 l
borkén 1 ek
befőtt tartósító 1 csomag