Túrós-barackos piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
664
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
3985
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
192
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1024.6 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 198.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 452 micro
Összesen
664
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.4 g
Zsír
-
Összesen 196.5 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6147.4 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 715 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 2041 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.4 g
-
Cukor 301 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1191.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1742 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 1214 mg
-
Retinol - A vitamin: 1626 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1091 micro
-
β-crypt 595 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2710 micro
Összesen
3985
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.4 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 ek finomliszt
Töltelék
-
15 dkg vaj
-
50 dkg tehéntúró
-
15 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához dolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 C fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Töltelék
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A vajat a cukorral habosra keverjük, mehet hozzá a citromhéj, a vaníliás cukor, a csipetnyi só és a túró. Jól eldolgozzuk.
- A kisült tésztát még melegen papírostól kiemeljük és egy tiszta konyharuhára borítjuk. Lehúzzuk róla a papírt, majd a konyharuha segítségével feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, megkenjük a túrós töltelékkel és apróra vágott nektarinnal pakoljuk meg, majd ismét feltekerjük. Tálalás előtt, a tetejét porcukorral hintsük meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 13570
- Feltöltés dátuma: 2021. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
27 recept