r
Nosalty Logó

Egyszerű sültbarack-krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Egyszerű sültbarack-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 860 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 56 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1443 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 216 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5770 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 860 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és feldaraboljuk - a sárgabarackot és a nektarint vegyesen. Egy nagy, sütőpapírral bélelt gáztepsire pakoljuk.
  2. Megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, majd rácsurgatunk 2-3 kanál mézet. Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd 175°C-os sütőben fél óra alatt megsütjük.
  3. A sült barackot ezután átkanalazzuk egy mélyebb kancsóba, és hozzáadunk 3-4 deci vizet, valamint a mascarponét.
  4. Botturmixszal csomómentesre keverjük - szükség és ízlés szerint tehetünk még bele vizet vagy mascarponét.
  5. Melegen és behűtve egyaránt fogyaszthatjuk, tálaláskor díszítsük pirított mandulával és bazsalikomlevéllel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5041
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Itt a nyár, ez pedig azt jelenti, hogy indul a gyümölcskrémlevesek szezonja! Indításképpen egy csodásan krémes barackkrémlevest mutatunk nektek, amit főzni nem is kell, mert sült barackból készítjük. Mennyei!

Hozzászólások (1)

nyitnikek

Csak ajánlani tudom, idén nyáron már többször elkészítettem, szenzációs!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.