Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű sültbarack-krémleves

Egyszerű sültbarack-krémleves
Egyszerű sültbarack-krémleves
gyors recept | szponzorált tartalom
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a nyár, ez pedig azt jelenti, hogy indul a gyümölcskrémlevesek szezonja! Indításképpen egy csodásan krémes barackkrémlevest mutatunk nektek, amit főzni nem is kell, mert sült barackból készítjük. Mennyei!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és feldaraboljuk - a sárgabarackot és a nektarint vegyesen. Egy nagy, sütőpapírral bélelt gáztepsire pakoljuk.
  2. Megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, majd rácsurgatunk 2-3 kanál mézet. Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd 175°C-os sütőben fél óra alatt megsütjük.
  3. A sült barackot ezután átkanalazzuk egy mélyebb kancsóba, és hozzáadunk 3-4 deci vizet, valamint a mascarponét.
  4. Botturmixszal csomómentesre keverjük - szükség és ízlés szerint tehetünk még bele vizet vagy mascarponét.
  5. Melegen és behűtve egyaránt fogyaszthatjuk, tálaláskor díszítsük pirított mandulával és bazsalikomlevéllel.
  • sütési hőfok: 175°C
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 2 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
961 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

barackleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

216
sárgabarack 0.5 kg
nektarin 0.5 kg
fahéj 0 ízlés szerint
méz 2 ek
víz 4 dl
mascarpone 50 g
bazsalikom 0 ízlés szerint
mandulapehely 2 ek