Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mákos pite

Almás-mákos pite
Almás-mákos pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almától nagyon finom szaftos lesz a tölteléke, aki szereti a mákos dolgokat az imádni fogja.

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához való összes hozzávalót összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, majd hidegre tesszük.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta 2/3 részét enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és a tepsi aljába tesszük, megkenjük a lekvárral, ráhalmozzuk, és elsimítjuk rajta a mákos tölteléket, a maradék tésztával berácsozzuk.
  3. A rácsokat lekenjük a cukros kikevert egész tojással. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Töltelék

  1. Egy serpenyőben tűzre tesszük a reszelt almát, cukrot, citrom kifacsart levét és a reszelt héját, majd addig főzzük, amíg levet enged, ekkor hozzáadjuk a darált mákot és a darált kekszet, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  2. Ha teljesen kihűlt az almás-mákos töltelék, óvatosan beleforgatjuk a két tojás keményre vert habját.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 896
elküldve: 4
receptkönyvben: 72
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rácsos pite, máktöltelékes sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2016-12-21 01:15

Kedves Kati!
Megsütöttem a finom és tetszetős mákosodat, elsőre az alma vonzott benne, mivel én is teszek a mákhoz (és a dióhoz) almát a beiglinél is, így finom puha marad sokáig. Darált keksz helyett étkezési búzacsírát használtam, azzal szoktam megszórni a tésztát pl. az almás piténél is, úgy nem lesz szalonnás a tészta. Sikerem volt ezzel a sütivel, - jó, hogy mindjárt dupla adagot készítettem - azt hiszem legközelebb (karácsonyra sütöm a fiaméknak is, náluk a beigli kevésbé kedvelt) meggyet is teszek bele, nem fog a kárára válni.
Köszönöm a receptet, és Boldog Karácsonyt kívánok neked és szeretteidnek.
üdvözettel: Margó

1353
finomliszt 30 dkg
sütőpor 6 g
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
méz 2 ek
tejföl 2 ek
tojássárgája 1 db
alma 50 dkg
cukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
mák 20 dkg
háztartási keksz 5 dkg
tojásfehérje 2 db
meggylekvár 3 ek
tojás 1 db
cukor 1 csipet