Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes meggyes-mákos rakott kifli

Vaníliakrémes meggyes-mákos rakott kifli
Vaníliakrémes meggyes-mákos rakott kifli
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsőre úgy tűnik, hogy ez mákosguba. De nem! Ez mákos guba LUXUS kivitelben, tetőtől talpig! Más mint a hagyományos elkészítés, és igencsak érződik rajta. Nagyon finom, puha, habos, ízes, krémes... A mákot-mákkal elvem szerint, egy következő recept a kedvenceimből.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magocskákat, beletesszük rúddal együtt a tejbe, és azt felforraljuk.

  2. Közben habosra keverjük a tojássárgákat 50 g cukorrral. A tejből kivesszük a vaníliarudat, két-három részletben hozzáöntjük a  cukros tojássárgákhoz, majd visszaöntjük a forraló edénybe, és felforraljuk. Csak éppen forrásig, ne főzzük! 

  3. A kifliket kb 1 cm-es karikákra felvágjuk, a vaníliaszósszal leöntjük, és hagyjuk pár percet "ázni".

  4. A mákot összekeverjük a porcukorral.

  5. Egy sütésálló magasabb falú edényt kivajazunk, ebbe egy sor kiflit teszünk, kb 1/3 résznyit, megszórjuk kb a fele mákkal, és teszünk rá a meggyszemekből. A következő sort is elkészítjük, majd a tetejére kifli kerüljön.

  6. Előmelegített sütőben kb 15-20 percet sütjük, kapjon kis színt.

  7. Ezalatt felverjük a tojásfehérjéket, és a kemény habba belekeverjük az 1 ek meggylekvárt.

  8. Kivesszük a sütőből a kiflis edényt, és rásimítjuk a habot. Visszatesszük, és még kb 10 percet tovább sütjük, míg szép színt kap a hab.

  9. Pár perc hűlés után tálalhatjuk.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 131 669
elküldve: 210
receptkönyvben: 2 647
elkészítve: 122/168
Facebookon megjelent: 3

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos rakott kifli, vaníliakrémes rakott mákos kifli, mákos guba extrán

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tigeer01
Tigeer01 Wed, 2014-04-09 11:45

Szia!
Imádom a mákot!Én is hasonlóan meggyel szoktam feldobni a gubát, de tojáshabbal a tetején még nem ettem.Ki fogom próbálni!Köszi az ötletet :) szép napot!

bizgere
bizgere Tue, 2014-03-04 20:48

Kedves Vicikó!

Isten áldja meg a kezeidet, és az ízlésedet!!! Most készítettem el, és nagyon-nagyon finomra sikerült. Köszönöm szépen!
Üdvözlettel: Anita

evacili
evacili Fri, 2013-12-27 23:22

Kedves Vicikó!
Halászlé utáni mákosguba recepteket kerestem karácsony estére.Mikor megtaláltam a tiédet, rögtön megfogott. Mindenkinek nagyon ízlett, 87 éves édesanyámat megörvendeztettük vele.
Boldog, békés új esztendőt kívánva köszönöm a sok finom receptet!
Üdv: Cili

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-12-28 01:06

Kedves Cili!

Örülök, hogy ilyen " tisztes alkalommal " is helytállt a receptem. Köszi, hogy elkészítetted, és nagyon örülök, hogy ízlett a családodnak! :-)

Micsoda kor....! Édesanyádra gondolok, mert már olyan ritka ilyen korú idősekkel találkozni.Isten éltesse!

Nagyon jó egészséget, sok örömet kívánok Nektek az új évben!

Üdv:-) Vici

Dagibadi
Dagibadi Thu, 2013-12-26 18:12

Mióta ezt a receptet megtaláltam, a mákos gubát csak ilyen formában csinálom... ISTENI FINOM, JOBB MINT A HAGYOMÁNYOS, KEDVENC LETT!!!! Köszi a receptet...

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-12-28 01:24

Szia!

Nagyon szívesen!
Ugye milyen finom? Igaz kicsit több időbe kerül, de megéri! :-)

Kedves vagy, hogy megírtad, köszi!

Boldog új évet kívánok!

üdv:-) Vici

Pofiful
Pofiful Wed, 2013-10-30 12:26

Szia! Elsőnek készítettem el ezt a receptet, de valahogy éreztem hogy jól fog sikerülni, így 3 adaggal kezdtem:) Nem bántam meg, nagyon finom volt, mindenkinek ízlett! Köszönöm a receptet :) Annyit módosítottam rajta, hogy vanílis rúd nem volt itthon, meg drágának is találom, így vaníliacukor és vanília aroma került bele, így is nagyon finom volt.

Reset
Reset Thu, 2013-08-22 07:58

Ma szeretném ezt a sütit elkészíteni, de nekem első ránézésre kevésnek tűnik a cukor mennyisége. A hozzászólásokat olvasva viszont senki nem tett rá megjegyzést, akkor én se variáljak rajta? Valaki esetleg tudna tanácsot adni? Máskor magamtól variálom a recepteket, de mákos sütiket nagyon ritkán csinálok, nem akarom rögtön elrontani...

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-08-22 09:47

Nem kell bele több cukor.

De természetesen kedvedre variálhatod....

Üdv: Vicikó

Jucmok
Jucmok Fri, 2013-04-19 08:32

Hallo hallo,
nos, isteni finomra sikerült, köszönjük szépen. :)
Ez a recept azoknak is be fog jönni, akik nem mákos guba rajogók. A meggy nagyon különlegessé teszi. :)
Mikor kihűlt, akkor még mutatósabb volt felszeletelve. :)
Üdv,
Jucmok

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-04-10 09:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

BIROKATI75
BIROKATI75 Thu, 2013-03-21 16:26

Eszméletlen finom, többször elkészítettem már, mindenkinek csak ajánlani tudom. Az egész család rá van kattanva, imádják :). Köszönet a receptért kedves Vicikó!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-03-23 22:42

Nagyon szívesen, kedves Kati!

Örülök, hogy " függők " lettetek! :-))))

Köszi, hogy visszaírtál!
Üdv:-) Vici

Ellinor
Ellinor Sat, 2013-01-26 23:08

Köszönöm szépen, ez valami csuda finom volt! Még a nem édesszájúaknak is ízlett a családban. :)

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-01-26 23:22

Jajj, de jó! :-))

Örülök, hogy ilyen jól sikerült, és köszi, hogy visszajeleztél!

Szép vasárnapot Neked!
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-01-26 17:25

Kedves Anita!

Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett!
Köszi, hogy vissza is jeleztél!

Üdv: Vici

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2013-01-09 12:42

Kedves Vicikó! Én sosem ettem meg a mákos gubát. Nem rajongok érte, de ezt a receptet el kell készítenem! Nagyon kíváncsi vagyok, ez a meggyes dolog fantasztikus ötlet! Köszike!

u.bridge
bridge / u.bridge Sun, 2012-10-28 16:42

Kedves Vicikó!
Nagyon jó a recept, köszi! Én végül babapiskótából készítettem kifli helyett (mert az volt itthon), de nagyon megérte! Pihe-puha finomság lett! Köszi,
üdv: Bridge

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2012-10-28 20:35

Szia Bridge!

Nincs mit! :-)
Micsoda ötlet?! Biztos finom volt! Egészsége-d-tekre! :-))

Üdv: Vici

lu-lu
lu-lu Mon, 2012-10-01 19:01

jujj...hat ez nagyon jol hangzik, es nagyon jol is nez ki:)) Dontottem: elkeszitem. Kosziii:)

suzy2
suzy2 Fri, 2012-05-25 15:20

Szia! Szerinted a habot kivéve elkészíthetem előző este,hogy másnap csak sütni kelljen? Köszi! Suzy

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2012-05-25 23:57

Kedves Suzy!
Elkészítheted, de szerintem nem a legjobb megoldás, hogy előző este már összeállítod.
Akkor be kell tenni a hűtőbe, ahol nagyon kihűl. Másnap ha kiveszed egy csomó idő míg újból átforrósodik a sütőben, szerintem addigra ki is száradna kicsit.
Ha frissen készíted, mikor a forró szósszal leöntöd, akkor ugye még jó meleg, rá a hab, beteszed a sütőbe, és amíg a hab megsül az nem olyan sok idő.
Szerintem így finomabb.
Üdv: Vici

suzy2
suzy2 Sat, 2012-05-26 05:20

Köszönöm szépen! Szép hétvégét kívánok! Üdv! Suzy

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-03-24 21:33

Kedves vicikó!

Tegnap este már nem tudtam feljönni, de a megérzéseim jók voltak.:-))

Csodás, illatos rakott kifli, le lett támadva, és az egész család persze, szépen megette, délután folyamán uzsiként rájártak a gyerekek , úgyhogy sikeres volt, elfogyott, máskor is készíthetek:-))
A férjem szerint az ebéd csúcspontja volt, sőt ő is uzsonnázott belőle.:-))

Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2012-03-28 21:29

Kedves Éva!
Úgy örülök, hogy ilyen sikert arattál vele!!! :-)
Bocsi, h csak most válaszolok, de kicsit zűrös napok voltak itt most nekem.
A babos pizzád változatlanul nagyon izgatja a fantáziámat.... :-))))), nemsoká sort kerítek rá.
Üdv Neked, és családod apraja-nagyjának is!
Vici

bricsesz
bricsesz Wed, 2012-03-28 21:05

Elkészítettem, valóban nagyon finom, gyorsan elfogyott!!!!!!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-03-23 13:10

Kedves Vicikó!

Az illata csodálatos, a kinézete is, és őszinte leszek, belekotyiztam, :-))) - nagyon finom, szerintem a család ebéd utáni nasija, villám gyorsan fog elfogyni! :-))

Igen, igazad van,- a kiflit ha nem írod le, hogy ne variáljam a mennyiségeket, ne változtassam az arányokat, lehet megteszem, -de jó, hogy elolvastam, és a ma reggeli friss kifli és a mennyiség, minden totálra úgy jött be, ahogy tanácsoltad. :-))

Este jövök, és megírom a család mit szólt hozzá, szerintem hang nélkül fog elfogyni.:-))

Meg lett az ötlet a csirkeszárnyra is.:-)
Szép napot!
Éva-Anyóca

vivienke
vivienke Fri, 2012-03-23 11:46

Nagyon finom, mi is imádjuk a mákos gubát, de meggyel még jobb! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-03-23 09:50

Kedves Vicikó!

Ma lesz elkészítve, ez a finomság, harmadik félének, ez már biztos:-)))))
Afelől nincs kétségem, hogy fincsi lesz, ezért két adaggal indulok, már direkte!!! :-))))
Mákimádó a férjem, a gyerekek is nagyon szeretik.:-)

Most jelen pillanatban a csirkeszárny van kivéve a fagyóból,olvad ki, addig nézelődök, mi legyen belőle,- nincs ötletem, de ebéd meg kell.:-))
Majd összejön, remélem találok valami finom recit.:-))

Szép tavaszi napot kívánok!
Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2012-03-23 11:40

Szia Éva!
Örülök, hogy elkészíted, és remélem, hogy ízleni fog Nektek is :-) !
Csak egy tanács. A kiflik mennyiségét - arányát ne változtasd, mert így lesz nagyon finom krémes, puha.
Fura lehet, hogy 7 db kifli az adag, de igazából ennyivel jó. És friss kifliből készítem, tehát nem előző napi, vagy hasonló.
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a reakció majd?
Szió, Éva

skatyca
skatyca Thu, 2012-03-22 12:37

Kedves Vicikó,
a hétvégére egy "mezei" mákos gubát terveztem, mert jön az unokám és imádja, de ez a guszta recept nagyon megtetszett és így
ezt fogom elkészíteni. Köszi !
Kati

Elizabetti
Elizabetti Thu, 2012-03-22 11:53

Hasonlót szoktam csinálni én is. Meggy helyett barackkal...de lehet dióval is mák helyett. Lehet kísérletezni hölgyeim!!! :)

Juliska12
Juliska12 Thu, 2012-03-22 11:51

Kedves Vicikó! Ez már megint egy szuper recept, meg is csinálom hamarosan kismenyemnek, aki él-hal a mákos dolgokért! Köszi !!! Marcsi

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-03-22 16:55

Kedves Marcsi!
Irígylésre méltó, jó dolga van a kismenyednek!!!!:-)))
Ha nagy mák kedvelő, akkor szerintem be fog jönni ez a mákos is nála. :-)
Üdv: Vici

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2012-03-21 15:14

Ez jól hangzik!
Saját ötlet?
Pont minden van itthon, meg is csinálom.
Köszönet a receptért!
T.

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-03-22 16:51

Szia osztriga!
Igen, saját ötlet. Eddig majdnem mindig vaniliás öntettel, meggy nélkül ettük a mezei gubát, és megmaradt mindig a tojásfehérje, így jött az ötlet a habos változatra. Ja, és a meggy? - az meg bármikor mákkal :-))
Üdv: Vici

774
kifli 7 db
tej 1000 ml
tojás 4 db
cukor 50 g
vanília 0.5 db
mák 120 g
porcukor 50 g
meggybefőtt 160 g
meggylekvár 1 ek
vaj 1 ek