Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-meggyes kocka

Habos-meggyes kocka
Habos-meggyes kocka
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény abból az alkalomból készült, hogy a lányom megkapta a diplomáját. Ezért lett Habos-meggyes Dóra kocka a neve. Nagyon szereti a csokis piskótát, a meggyet és a habos sütiket, így ötvöztük a kedvenceit egy süteményben.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Aki nem szereti a meggyet, más gyümölcsből is elkészítheti. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval gépi habverővel kemény habbá verjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a 25 dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáit egyesével, utána a 4 ek vizet szintén apránként, miközben folyamatosan dolgozik a habverő.
  3. A lisztben előzőleg elkeverjük a kakaót és a szódabikarbónát.
  4. A kakaós lisztkeveréket 4-5 kanalanként rászórjuk a hab tetejére, meglocsoljuk kevés étolajjal (nem szabad egyszerre beletenni a 2 evőkanállal, csak türelmesen, egyesével). Most már fakanállal dolgozunk tovább, nehogy összetörjük a habot. Mindig csak akkor hintjük rá a következő 4-5 ek lisztet, ha már az előző adagot szépen eldolgoztuk, és megint meglocsoljuk egy evőkanál étolajjal. Ezt addig ismételjük, amíg a lisztes keverék el nem fogy. De étolaj csak 2 evőkanálnyi kerüljön bele!
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. (Az én tepsim teflonos 32X23 cm-es volt.)
  6. Előmelegített sütőben először 220-230 fokon kb. 10 percig erős lángon sütjük, utána 180 fokon sütjük tűpróbáig. (Nálam 25 perc volt a sütési idő összesen.)
  7. Csak a teljesen kihűlt piskótát szabad megtölteni. 
  8. A meggyet kimagozzuk, a levét leszűrjük, és kimérünk belőle 2,5 dl-t.
  9. A meggyléhez öntünk még 2,5 dl vizet, és felforraljuk.
  10. Ezalatt az étkezési keményítőt összekeverjük a 10 dkg cukorral és 4 evőkanál meggylével vagy vízzel.
  11. A felforralt vizes meggyléhez keverjük a cukros, keményítős keveréket, és sűrű pudingszerű krémet főzünk belőle. Áttetsző krémet kapunk az újraforralás után.
  12. Teljesen kihűtjük a krémet, majd hozzákeverjük a magozott meggyszemeket.
  13. A jól lehűtött Hulalából kemény habot készítünk gépi habverő segítségével.
  14. A hab felét összekeverjük a meggyes krémmel, a másik felét félretesszük a sütemény bevonásához és a díszítéshez.
  15. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a meggyes-habos krémmel, majd bevonjuk a félretett habbal.
  16. Meggyszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32×23 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 39 001
elküldve: 22
receptkönyvben: 624
elkészítve: 47/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Habos-meggyes Dóra kocka, Habos sütemény meggyel

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elderflower
elderflower Tue, 2014-04-22 13:49

Nagymamám sajnos lebetegedett, így én csináltam a hétvégi sütit a süteményimádó nagyszüleimnek. A saját bevált receptjeimet már többször elkészítettem nekik, és úgy gondoltam, hogy most készítek valami mutatósabb sütit. Nagyon imádták! Ez a meggyes süti egyszerűen elkészíthető, állaga könnyű, és vigyázat, nagyon hamar elfogy! :) Biztosan sokszor meg fogom még sütni. Köszönet a receptért!

bjk
Bjkata / bjk Tue, 2014-04-22 14:10

Nagyon szívesen! Örülök, hogy sikerült megörvendeztetni a nagyszülőket egy kis újdonsággal! Jó egészséget kívánok a nagyszülőknek és az egész családnak!

Üdv.:
Kata

mese habbal
mese habbal Tue, 2013-11-26 22:17

Szia! Hulala-t lehet sima tejszinnel helyettesiteni? Vagy jobb lenne a habtejszin?Elore is koszonom! Szep napot!

bjk
Bjkata / bjk Wed, 2013-11-27 19:04

Jó a tejszín is, de akkor érdemes habfixálót használni, hogy ne essen össze a hab.
Neked is szép napot! :)
Kata

bm01
bm01 Sun, 2013-11-03 14:19

Már nem megyünk cukrászdába, ha szép és finom süteményt akarunk enni, vagy a vendégeket szeretnénk meglepni valamilyen gusztusos habos, krémes sütivel, mert ez a sütemény olyan könnyen elkészíthető és szépen szeletelhető, hogy az szinte hihetetlen!
Köszönjük a feltöltést!

Nagyer
Nagyer Sun, 2013-11-03 14:12

Nagyon finom, különleges ízekkel teli sütemény. Köszönöm, hogy feltöltötted! A családunk kedvence lett a mai naptól!

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2013-11-03 15:08

Kedves Nagyer!
Örülök, hogy Nálatok is a kedvencek közé tartozik ez a sütemény!
Üdv:
Kata

369
tojás 6 db
finomliszt 20 dkg
cukor 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
szódabikarbóna 1 tk
cukrozatlan kakaópor 25 g
víz 4 ek
1 csipet
növényi habtejszín 500 ml
meggybefőtt 30 dkg
meggylé 2.5 dl
víz 2.5 dl
étkezési keményítő 2.5 evőkanál
cukor 10 dkg