Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos meggyes pite Katharosztól

Rácsos meggyes pite Katharosztól
Rácsos meggyes pite Katharosztól
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom sütemény a jó bevált almás pite tésztája és a rácsos-meggyes rétes tölteléke alapján készült.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

ajánlat

Tipp: a töltelékbe 1-2 marék zsemlemorzsát keverhetünk, ha túl levesesnek tűnne. Én levehető oldalú tepsit használtam, így könnyebb kiszedni a süteményt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. Két cipóra osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen, ez lesz az alja. Amíg hűvös helyen pihen, elkészítjük a tölteléket.
  2. Töltelék: A kimagozott meggyet kb 4-5 ek cukorral összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután kinyomkodjuk a levét, ha nincs egész 3 dl, akkor vízzel vagy gyümölcslével pótoljuk. (Én kb fél dl rumos meggylével egészítettem ki.)
  3. A pudingporból, cukorból, fahéjból és a meggyléből pudingot főzünk. Kicsit hűlni hagyjuk, ezután beleforgatjuk a meggyet.
  4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, morzsával körbeszórjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  5. A nagyobb buci tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, ez lesz az alja, zsemlemorzsával megszórjuk, villával megszurkáljuk, ráhalmozzuk a tölteléket.
  6. A másik buci tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy derelyevágóval kb 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk, ezzel berácsozzuk a sütemény tetejét, lekenjük a tojásfehérjével.
  7. Sütés kb. 40 perc, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk, csak ezután vágjuk fel, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x24 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 64
össznézettség: 36 705
elküldve: 12
receptkönyvben: 187
elkészítve: 26/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes pite, rácsos meggyes, friss meggyes pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Auni
Auni Thu, 2016-09-15 09:06

Van három tisztességgel termő meggyfánk, úgyhogy mikor nyakig ülünk a meggyben, próbálok új recepteket keresni. Ez nagy kedvenc lett!!! :) Köszönöm!

daniko1
Danikó / daniko1 Thu, 2015-02-19 18:21

Köszönöm a receptet. Nagyon finom, kiadós lett. Tojás nélkül készítettem, mert a leánykám tojásallergiás. Egyáltalán nem hiányzik belőle a tojás.

1256
margarin 25 dkg
finomliszt 40 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 1 ek
1 csipet
meggy 1 kg
meggylé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 8 ek
fahéj 1 kávéskanál
zsemlemorzsa 2 ek
tojásfehérje 1 db