r
Nosalty Logó

Rácsos meggyes pite Katharosztól

Katharosz
Rácsos meggyes pite Katharosztól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

1256
Kalória
15.4g
Fehérje
179.3g
Szénhidrát
54.7g
Zsír
242.3g
Víz
57.2g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
72.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 1256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 5023 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 213 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4709.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    717.1 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    969.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2018 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    8478 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1063 micro
Összesen 5023 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. Két cipóra osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen, ez lesz az alja. Amíg hűvös helyen pihen, elkészítjük a tölteléket.
  2. Töltelék: A kimagozott meggyet kb 4-5 ek cukorral összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután kinyomkodjuk a levét, ha nincs egész 3 dl, akkor vízzel vagy gyümölcslével pótoljuk. (Én kb fél dl rumos meggylével egészítettem ki.)
  3. A pudingporból, cukorból, fahéjból és a meggyléből pudingot főzünk. Kicsit hűlni hagyjuk, ezután beleforgatjuk a meggyet.
  4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, morzsával körbeszórjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  5. A nagyobb buci tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, ez lesz az alja, zsemlemorzsával megszórjuk, villával megszurkáljuk, ráhalmozzuk a tölteléket.
  6. A másik buci tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy derelyevágóval kb 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk, ezzel berácsozzuk a sütemény tetejét, lekenjük a tojásfehérjével.
  7. Sütés kb. 40 perc, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk, csak ezután vágjuk fel, porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24

Ez a finom sütemény a jó bevált almás pite tésztája és a rácsos-meggyes rétes tölteléke alapján készült.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...