Glutén- és tejmentes feketeerdő torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
A meggykrémhez
-
42g meggylé17 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
29 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
A tejszínkrémhez
-
33g növényi tejszín84 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
A díszítéshez
-
8g meggy4 kcal
-
17g növényi tejszín42 kcal
-
9 kcal
Összesen
350
Kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
A meggykrémhez
-
500g meggylé200 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
343 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
A tejszínkrémhez
-
400g növényi tejszín1004 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A díszítéshez
-
100g meggy45 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
20g csokoládédara109 kcal
Összesen
4183
Kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
20.2g tojás25 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
19 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A meggykrémhez
-
20.4g meggylé8 kcal
-
2.5g cukor9 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
12.3g meggybefőtt9 kcal
A tejszínkrémhez
-
16.4g növényi tejszín41 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
A díszítéshez
-
4.1g meggy2 kcal
-
8.2g növényi tejszín21 kcal
-
0.8g csokoládédara4 kcal
Összesen
170
Kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
350
Kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91 g
Zsír
-
Összesen 191.5 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1634 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4925.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 753 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 1744 mg
-
Nátrium 2016 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524.1 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 418.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 755 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 1289 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 698 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2285 micro
Összesen
4183
Kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
170
Kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
9 db tojás
-
9 ek cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A meggykrémhez
-
6 ek cukor
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
30 dkg meggybefőtt
A tejszínkrémhez
-
4 dl növényi tejszín
-
1 csomag zselatinfix
A díszítéshez
-
10 dkg meggy
-
2 dl növényi tejszín
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük/habosítjuka cukorral.
- Ezután beleforgatjuk a lisztes-sütőporos keveréket; majd a kakaóportis.
- Végül a tojásfehérjekeményre vert habját is beleforgatjuk óvatosan.
- Kb. 30-40 perc alatt megsütjük 200°C-on (tűpróbával nézzük meg).
- Ha kihűlt a piskóta, 3 fele vágjuk.
- A meggykrémhez felfőzzük a pudingot a cukorral és a meggylével, a végén belekeverjüka meggybefőttet.
- Amíg hűl a meggykrém, addig a növényi tejszínta zselatinfixszel felverjük.
- A két krémet körkörösen vagy csíkozva beletöltjük a piskótalapok közé.
- A tortaoldalát és tetejét körben bekenjük a felvert tejszínhabbal; habrózsákat nyomunk a tetejére, valamint csokireszelékkel beszórjuk a tetejét és az oldalát. A habrózsákat díszíthetjük meggyel is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 98
- Össznézettség: 40850
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Ajánló
Tipp: a piskótát megsüthetjük 3 részletben is (3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, 1 ek kakaó), így biztosan átsül a tészta, valamint az elvágásnál sincsen gond, hogy egyenlő részekre tudjuk elosztani.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
Nagymamám egyik kedvenc tortája, valamint a család is szereti; így születésnapokkor gyakran kerül az ünnepi asztalra.
Hozzászólások
Hulala nem tejmentes. Csináltad már mással is, mert érdekelne a recept, csak nem tudom milyen tejmentes tejszínnel tudnám elkészíteni. A Hulala elvileg növényi, de ha elolvasod az összetételt megtudod, hogy van benne tej,sajnos. Tudom, hogy vannak tisztán növényi tejszínek, de azokból lehet habot készíteni?
Nem, sajnos nem próbáltam még tisztán növényi tejszínnel. Próbáld meg a Dr. Oetker Habport szója- , rizs- vagy kókusztejjel felverni, és Zselatin fix-szel javítani az állagán. Illetve a Natumi CreSoy tejszín elvileg ugyanúgy felverhet?, mint a nem növényi alapú tejszínek; de ezt nem próbáltam még.