r
Nosalty Logó

Glutén- és tejmentes feketeerdő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Glutén- és tejmentes feketeerdő torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Összesen 350 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Összesen 4183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Összesen 170 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 350 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4925.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    2016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.1 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2285 micro
Összesen 4183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük/habosítjuka cukorral.
  3. Ezután beleforgatjuk a lisztes-sütőporos keveréket; majd a kakaóportis.
  4. Végül a tojásfehérjekeményre vert habját is beleforgatjuk óvatosan.
  5. Kb. 30-40 perc alatt megsütjük 200°C-on (tűpróbával nézzük meg).
  6. Ha kihűlt a piskóta, 3 fele vágjuk.
  7. A meggykrémhez felfőzzük a pudingot a cukorral és a meggylével, a végén belekeverjüka meggybefőttet.
  8. Amíg hűl a meggykrém, addig a növényi tejszínta zselatinfixszel felverjük.
  9. A két krémet körkörösen vagy csíkozva beletöltjük a piskótalapok közé.
  10. A tortaoldalát és tetejét körben bekenjük a felvert tejszínhabbal; habrózsákat nyomunk a tetejére, valamint csokireszelékkel beszórjuk a tetejét és az oldalát. A habrózsákat díszíthetjük meggyel is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 48153
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Tipp: a piskótát megsüthetjük 3 részletben is (3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, 1 ek kakaó), így biztosan átsül a tészta, valamint az elvágásnál sincsen gond, hogy egyenlő részekre tudjuk elosztani.:-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagymamám egyik kedvenc tortája, valamint a család is szereti; így születésnapokkor gyakran kerül az ünnepi asztalra.

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek