Pudingos meggyes béles
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bebe74
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
21g margarin149 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g tejföl3 kcal
Töltelék
-
58g meggybefőtt42 kcal
-
29 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
58g meggylé23 kcal
Összesen
469
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
250g margarin1793 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Töltelék
-
700g meggybefőtt504 kcal
-
343 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
700g meggylé280 kcal
Összesen
5621
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
9.8g margarin70 kcal
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
Töltelék
-
27.3g meggybefőtt20 kcal
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
27.3g meggylé11 kcal
Összesen
220
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
469
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 219.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4482 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1044 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1961 mg
-
Nátrium 1116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 831.9 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 197.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 2099 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1530 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 578 micro
Összesen
5621
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
2 db tojás
Töltelék
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
5 ek cukor
-
2 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Tészta
- Először ezt készítjük el, hogy langyosra hűlhessen. 2 üveg meggybefőttet lecsepegtetünk. A levét lemérjük, 7 dl szükséges belőle (ha valamivel kevesebb, akkor vízzel nyugodtan fel lehet engedni).
- A pudingporokat 5 evőkanál cukorral, a fahéjjal és a meggylével felfőzzük, ha besűrűsödött, akkor elkeverjük a lecsepegtetett meggyel (ezzel már nem kell főzni). Langyosra hűtjük.
Töltelék
- A margarint felkockázzuk, és a liszttel elmorzsoljuk, hogy viszonylag homogén morzsalékot kapjunk. Hozzákeverjük a sütőport, cukrot, sót, ezekkel is elkeverjük.
- A tojásokat egy kistányérban felverjük, és a liszthez öntjük, de kb. 1 evőkanálnyit hagyjunk a tányérban, mert ezzel fogjuk megkenni a pite tetejét.
- Belerakjuk a tejfölt (ha nincs, akkor a 2 ek tejet). Összegyúrjuk. (Ha úgy tűnik, hogy túl morzsalékos, tehetünk még egy ek tejfölt vagy tejet bele, de óvatosan, mert könnyen ragadóssá válhat. Inkább csak a kezünk melegétől olvadjon a margarin, és összeáll szépen.)
- A tésztát kettéosztjuk. Az első gombócot lisztezett deszkán, a tetejét is belisztezve kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Magasabb falú tepsibe terítjük (az enyém 35x25 cm). A tésztára öntjük a tölteléket, és elegyengetjük. Kinyújtjuk a másik tésztagombócot, ráterítjük a töltelékre. A tetejét villával megszurkáljuk, és lekenjük a félretett tojással.
- 180 C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Nézzünk rá kb. félidőben, és ha pirul a teteje, tegyünk rá sütőpapírt.
- Kihűlve szeleteljük, akkor nem csúszik szét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 15645
- Feltöltés dátuma: 2015. április 30.
Ajánló
Az almás verzió: 7 dl 100 %-os almalével főzöm fel a pudingport, és ezt kb. 1 kg reszelt almával keverem el.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
bebe74
14 recept
Nagyon szeretjük ezt a pudingos bélest, almás változatban is szoktam készíteni, sőt a tésztája nekem egy nagyon jól bevált alaptészta. Túrós és mindenféle édes pitékhez szoktam még használni, ha a recept úgy kívánja, akkor arányaiban csökkentve a hozzávalókat.