r
Nosalty Logó

Pudingos meggyes béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bebe74
Pudingos meggyes béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 469 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 220 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 469 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4482 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.9 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2099 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 5621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Először ezt készítjük el, hogy langyosra hűlhessen. 2 üveg meggybefőttet lecsepegtetünk. A levét lemérjük, 7 dl szükséges belőle (ha valamivel kevesebb, akkor vízzel nyugodtan fel lehet engedni).
  2. A pudingporokat 5 evőkanál cukorral, a fahéjjal és a meggylével felfőzzük, ha besűrűsödött, akkor elkeverjük a lecsepegtetett meggyel (ezzel már nem kell főzni). Langyosra hűtjük.

Töltelék

  1. A margarint felkockázzuk, és a liszttel elmorzsoljuk, hogy viszonylag homogén morzsalékot kapjunk. Hozzákeverjük a sütőport, cukrot, sót, ezekkel is elkeverjük.
  2. A tojásokat egy kistányérban felverjük, és a liszthez öntjük, de kb. 1 evőkanálnyit hagyjunk a tányérban, mert ezzel fogjuk megkenni a pite tetejét.
  3. Belerakjuk a tejfölt (ha nincs, akkor a 2 ek tejet). Összegyúrjuk. (Ha úgy tűnik, hogy túl morzsalékos, tehetünk még egy ek tejfölt vagy tejet bele, de óvatosan, mert könnyen ragadóssá válhat. Inkább csak a kezünk melegétől olvadjon a margarin, és összeáll szépen.)
  4. A tésztát kettéosztjuk. Az első gombócot lisztezett deszkán, a tetejét is belisztezve kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Magasabb falú tepsibe terítjük (az enyém 35x25 cm). A tésztára öntjük a tölteléket, és elegyengetjük. Kinyújtjuk a másik tésztagombócot, ráterítjük a töltelékre. A tetejét villával megszurkáljuk, és lekenjük a félretett tojással.
  5. 180 C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Nézzünk rá kb. félidőben, és ha pirul a teteje, tegyünk rá sütőpapírt.
  6. Kihűlve szeleteljük, akkor nem csúszik szét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14709
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 30.

Ajánló

Az almás verzió: 7 dl 100 %-os almalével főzöm fel a pudingport, és ezt kb. 1 kg reszelt almával keverem el.

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük ezt a pudingos bélest, almás változatban is szoktam készíteni, sőt a tésztája nekem egy nagyon jól bevált alaptészta. Túrós és mindenféle édes pitékhez szoktam még használni, ha a recept úgy kívánja, akkor arányaiban csökkentve a hozzávalókat.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek