r
Nosalty Logó

George Hamilton torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
George Hamilton torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Összesen 759 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Összesen 4559 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 759 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.7 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 4559 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, citromlével, és a vége felé a keményítővel.
  3. A sárgájás masszát pontosan kétfelé vesszük.
  4. A tortaforma aljába sütőpapírt szabunk, és rákenjük az egyik felét a masszának. A tojásfehérje habot is kettéosztjuk, és a tortaformába simítjuk a sárga tésztára. Megszórjuk a szeletelt mandula felével.
  5. Előmelegített, 160 fokos sütőben légkeveréssel kb 30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával takarjuk le. A tészták másik felét ugyanígy megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
  6. Az egyik tortalapot cikkekre vágjuk.
  7. A töltelékhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk. A díszítésre félreteszünk pár szemet, a többit felkockázzuk.
  8. A hulala habtejszínt a porcukorral, a vaníliás cukrokkal, a habfixálókkal kemény habbá verjük. A tejszínből félreteszünk a díszítéshez.
  9. A tejszínbe óvatosan belekeverjük a felkockázott epret.
  10. Az egész tortalap köré csatoljuk a tortagyűrűt. Megtöltjük az epres tejszínnel. Elsimítjuk, és ráhelyezzük a cikkekre vágott tortalapot. A tejszínnel és az eperszemekkel díszítjük.
  11. Egy éjszakát hűtőbe tesszük, és másnap tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6386
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

George Hamilton torta
Gonoszka1 428 recept

Ez is a nagy júliusi családi ünneplésre készült a rumos-meggyes puncstorta, az aszpikos sonkatekercs, a málnamisu kétféle piskótával, és a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen mellé. Erre a tortára nagyon büszke vagyok, mert most a torta külsejével is 100%-ban elégedett voltam, nem csak az ízével.

Hozzávalók

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek