r
Nosalty Logó

Mutatós körtés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Mutatós körtés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4398 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.3 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3676.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.5 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 4398 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat botmixer segítségével elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a liszt, a sütőpor és a tej.
  2. A körték felét vágjuk fel kockákra, majd keverjük a tésztába a mandulapehely felével.
  3. A tésztát keverjük el jól, majd öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt formába.
  4. A maradék körtét vágjuk félbe, vágjuk ki a magházat, majd vágjunk belőle szép, vékony szeleteket.
  5. A szeleteket ízlésesen, egymásról egy kicsit szétcsúsztatva fektessük el a tészta tetején, úgy, hogy az egészet befedje.
  6. A fahéjat keverjük el a 2 evőkanál cukorral, majd hintsük meg vele a körték tetejét. Erre jöhet a maradék mandulapehelyből egy kevés, de ne használjuk fel az egészet, hogy maradjon díszíteni sütés után is!
  7. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre a süteményt.
  8. Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni, tálalás előtt pedig megszórhatjuk a maradék mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5731
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 21.

Receptkategóriák

Mutatós körtés sütemény
Kristyán Fanni 95 recept

Ha szép gyümölcsre gondolunk, nem biztos, hogy a körte az, ami elsőre eszünkbe jut, pedig egy kis kreativitással nagyon csinos kis süteményeket tudunk alkotni belőle. Lágy, mégis karakteres íze miatt tökéletesen passzol a kakaós piskótához, a mandulához, hát még a karamellhez, de szinte bármi mellett megállja a helyét. Egyetlen jó tanácsunk hozzá: várjuk meg, amíg finom puha és érett lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek