r
Nosalty Logó

Hagymás sültbrokkoli-krémleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Hagymás sültbrokkoli-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 839 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 56 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2115 micro
Összesen 209 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    963 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1091 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    4257 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8458 micro
Összesen 839 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pirítsuk meg a mandulapelyhet. A brokkolirózsákat és a karikázott póréhagymát kevés olívaolajjal, chilipehellyel és sóval-borssal összeforgatjuk, és 225 fokos sütőben 15 perc alatt pirulósra sütjük. Amikor kész, a brokkoliból párat félreteszünk a tálaláshoz.
  2. Közben kevés olajon dinsztelni kezdjük a hagymát és a fokhagymát. Amikor már üveges, jöhetnek rá a sült zöldségek, ezeket együtt tovább pároljuk kicsit.
  3. Ezzel egy időben a KNORR póréhagymakrémleves-port keverjük ki fél liter vízzel csomómentesre, majd adjuk a zöldségeinkhez. Főzzük össze pár perc alatt, majd botmixerrel pürésítsük az egészet.
  4. Amikor már elég krémesnek érezzük a levesünket, keverjünk hozzá egy kevés vegán főzőkrémet (rizstejszínt), amitől kicsit lágyabb ízű lesz a levesünk. Szórjunk bele kevés petrezselymet is, majd tálaljuk a félretett sült brokkolirózsákkal és pirított mandulapehellyel.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2568
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 29.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi levesek

Receptjellemzők

Hagymás sültbrokkoli-krémleves
Nosalty vegán 137 recept

Krémlevest készíteni az egyik legegyszerűbb dolog a világon, a végeredményen azonban sokat dob, ha a fő alapanyagot (jelen esetben a brokkolit) előtte sütőben előpirítjuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.