r
Nosalty Logó

Málnás-pisztáciás sajttorta

Pannkix
Málnás-pisztáciás sajttorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krémsajtos máz

1051
Kalória
15.4g
Fehérje
112g
Szénhidrát
62.1g
Zsír
82.3g
Víz
199.8g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
69.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krémsajtos máz

Összesen 1051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krémsajtos máz

Összesen 8395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krémsajtos máz

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 1051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    496.6 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    895.9 g
  • Cukor
    559 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    658.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3046 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2962 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3778 micro
Összesen 8395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2 tortaformát teljesen kikenünk sütőmargarinnal, majd meghintjük kevéske liszttel.
  2. Elektromos robotgéppel összekeverjük a vajat a cukorral, vaníliával és a pisztáciavajjal ha ezt választottuk. Addig verjük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ne felejtsük el az edény oldalát néha lekaparni. Legalább 5 percig verjük a vajat.
  3. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük közöttük. Félreteszük.
  4. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, szalalkálival, sóval és a pisztáciaőrleménnyel, ha ezt választottuk. A nedves hozzávalókhoz adjuk a száraz hozzávalókat és épp csak annyira keverjük össze őket, hogy a tészta összeálljon.
  5. Egy spatulával hozzákeverjük a tejet, a tejfölt. Épp csak elkeverjük benne, nem kell túldolgozni. Félretesszük.
  6. Egy másik edénybe rakjuk a málnákat (ha fagyasztott, akkor egyből a mélyhűtőből kivéve dolgozunk vele, nem kell hagyni kiolvadni őket), hozzáadjuk a 2 ek lisztet és óvatosan összekeverjük, hogy a málnákat mindenhol befedje a liszt.
  7. A masszát egyenlően elosztjuk a 2 tortaforma között és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A tortalapok tetejét levágjuk, hogy a tetejük vízszintes legyen (épp csak a domború részt vágjuk le). Megkenjük az egyik tortalapot málnalekvárral és egy keveset a mázból is rákenhetünk 2. rétegként.
  9. Ha a 2 tortalapot összeraktuk, egy spatula segítségével bevonjuk a torta oldalát és tetejét a maradék mázzal, hogy a tészta sehonnan se lógjon ki.
  10. Legutolsó sorban egyénileg díszítjük málnadarabokkal és pisztáciatörettel.

Krémsajtos máz

  1. A hozzávalókat alaposam összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...