r
Nosalty Logó

Málnás-pisztáciás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pannkix
Málnás-pisztáciás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krémsajtos máz

Összesen 1051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krémsajtos máz

Összesen 8395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krémsajtos máz

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 1051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    496.6 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    895.9 g
  • Cukor
    559 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3046 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2962 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3778 micro
Összesen 8395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krémsajtos máz

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2 tortaformát teljesen kikenünk sütőmargarinnal, majd meghintjük kevéske liszttel.
  2. Elektromos robotgéppel összekeverjük a vajat a cukorral, vaníliával és a pisztáciavajjal ha ezt választottuk. Addig verjük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ne felejtsük el az edény oldalát néha lekaparni. Legalább 5 percig verjük a vajat.
  3. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük közöttük. Félreteszük.
  4. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, szalalkálival, sóval és a pisztáciaőrleménnyel, ha ezt választottuk. A nedves hozzávalókhoz adjuk a száraz hozzávalókat és épp csak annyira keverjük össze őket, hogy a tészta összeálljon.
  5. Egy spatulával hozzákeverjük a tejet, a tejfölt. Épp csak elkeverjük benne, nem kell túldolgozni. Félretesszük.
  6. Egy másik edénybe rakjuk a málnákat (ha fagyasztott, akkor egyből a mélyhűtőből kivéve dolgozunk vele, nem kell hagyni kiolvadni őket), hozzáadjuk a 2 ek lisztet és óvatosan összekeverjük, hogy a málnákat mindenhol befedje a liszt.
  7. A masszát egyenlően elosztjuk a 2 tortaforma között és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A tortalapok tetejét levágjuk, hogy a tetejük vízszintes legyen (épp csak a domború részt vágjuk le). Megkenjük az egyik tortalapot málnalekvárral és egy keveset a mázból is rákenhetünk 2. rétegként.
  9. Ha a 2 tortalapot összeraktuk, egy spatula segítségével bevonjuk a torta oldalát és tetejét a maradék mázzal, hogy a tészta sehonnan se lógjon ki.
  10. Legutolsó sorban egyénileg díszítjük málnadarabokkal és pisztáciatörettel.

Krémsajtos máz

  1. A hozzávalókat alaposam összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 1615
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 14.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Pannkix 1 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krémsajtos máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek