r
Nosalty Logó

Mimóza szelet Kartharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mimóza szelet Kartharosz konyhájából
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez és a díszítéshez

Összesen 971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez és a díszítéshez

Összesen 7767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez és a díszítéshez

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    412.9 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6189.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2127 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    926.5 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3315 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 7767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kenéshez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet összemorzsoljuk a vajjal, ezután hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a sütőport majd összeforgatjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható rugalmas tésztát kapjunk.
  3. Végül 4 részre osztjuk a tésztát, majd méretre vágott enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk egyesével a lapokat és így helyezzük át egy tepsi hátoldalára, villával megszurkáljuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat. Rácsra téve hűlni hagyjuk! Érdemes még melegen a széleket egyformára vágni.

A krémhez

  1. Egy deciliter tejet simára keverünk a liszttel, közben a maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellet a forrásban lévő tejhez adjuk a lisztes keveréket alacsony hőfokon sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levére belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét, majd folpackkal lefedve hűlni hagyjuk!
  3. Közben a puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kisebb adagokban kihabosítjuk a teljesen kihűlt tejes krémmel.
  4. Tipp: ha úgy látjuk, hogy nem elég sűrű a tejkrémünk a főzés alatt, akkor egy kevés vízzel elkeverünk 1 tasak vaníliás pudingport és tovább főzzük vele! Mivel nem egyformák a kanalak sajnos ez előfordulhat!

A kenéshez és a díszítéshez

  1. Végül összeállítjuk a süteményt, a krém felét az alsó lapra kenjük, erre jön a következő lap amire a lekvár kerül ezt beborítjuk egy újabb lappal erre jön a krém másik fele végül a negyedik lap.
  2. Majd egy éjszakára hidegre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és egybe álljon, ezután szépen lehet szeletelni, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2400
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mimóza szelet Kartharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez a csodás vajas-tejfölös süti málnalekvárral a legfinomabb, az interneten találtam, és magam is elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kenéshez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek