r
Nosalty Logó

Hagyományos isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Hagyományos isler
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az islerhez

Összesen 619 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az islerhez

Összesen 6183 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az islerhez

Összesen 475 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 619 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    337.6 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    743 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.7 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 6183 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 475 Kcal

Hozzávalók

Az islerhez

Elkészítés

Az islerhez

  1. A tésztához egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a darált diót, a sót és a porcukrot. Kockázzuk bele a hideg vajat (vagy le is reszelhetjük). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle egy lapos cipót, és csomagoljuk be folpackba. Hűtőben pihentessük 30-40 percet (de akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk).
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Addig a tésztát kivesszük a hűtőből, és hagyjuk kicsit állni szobahőmérsékleten.
  3. Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd 8-10 centis kör alakú formával kiszúrjuk. Kb. 30-40 darab jön ki.
  4. A linzerköröket tegyük sütőpapíros tepsire, és 12-15 perc alatt világos színűre sütjük. Világos színűnek kell maradnia, így lesz szép a végeredmény. Mialatt kihűl, még úgyis „tovább sül", úgyhogy nem lesz semmiképp sem nyers.
  5. Miután teljesen kihűltek, az aljakra nyomunk egy púpozott evőkanál lekvárt (habzsákból a leggyorsabb és legegyszerűbb). Majd egy sima koronggal illesszük össze a lekváros aljakkal.
  6. Tegyük őket a hűtőbe állni, addig elkészítjük a csokoládémázat. A csokoládét, vízgőz felett olvasszuk fel, és csorgassunk bele egy kevés étolajat, ezzel tudjuk picit hígítani.
  7. Helyezzük a korongokat rácsra és az egészet pedig egy sütőpapíros tepsire (ezen gyűjtsük majd a feleslegesen lecsorgó csokoládét, amit újra tudunk használni). Öntsük nyakon őket egyesével az olvasztott csokoládéval, majd spatulával egyengessük el és húzzuk le róluk a felesleget. Tegyünk a közepükre 1-1 szem diót, vagy húzzunk rá csokival csíkokat.
  8. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy megdermedjen rajta a csokoládé, és kellően összepuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 4268
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 29.

Receptkategóriák

Hagyományos isler
Gerzsenyi Flóra 145 recept

Nem telhet el ünnep isler nélkül, ez a két dolog annyira egybetartozik, mint az omlós aprósütemény két oldala. Készítsük valamilyen piros lekvárral, ez a klasszikus isler egyik ismertetőjele. A darált dióval gazdagított linzertészta, a lekvár és a roppanós csoki hármasa örök kombináció, ami szebbé tesz minden karácsonyt, születésnapot vagy esküvőt.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Az islerhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek