r
Nosalty Logó

Lamington, avagy az ausztrál kókuszkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Lamington, avagy az ausztrál kókuszkocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 825 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 8234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 825 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    523 g
  • Telített zsírsav
    349 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6252.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    847 mg
  • Foszfor
    2687 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.1 g
  • Cukor
    664 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2490 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1347 micro
Összesen 8234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Miután kifehéredett, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kizárólag spatulával laza, határozott mozdulatokkal összekeverjük.
  3. Ezt követően apró részletekben hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat.
  4. Miután elkészült a massza, egy körülbelül 20x30 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha a beleszúrt tű nem ragacsos, akkor megfelelően átsült a tészta. Szobahőmérsékletlen hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Miután kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és az egyik felét megkenjük málna- vagy eperlekvárral, a másik felét pedig rányomkodjuk, és az egészet hűtőbe tesszük állni.
  6. Egy nagy tálban összeolvasztjuk a tejszínt és az étcsokoládét, és simára keverjük. A kókuszreszeléket pedig szintén egy nagyobb tálba tesszük.
  7. A megkent piskótát éles (recés) késsel négy-öt centis kockákra vágjuk (20-25 darab fog kijönni, attól függ, mekkorára vágjuk).
  8. Kézzel vagy villa segítségével megmártjuk a kockákat a csokoládémázban.
  9. Végül jó alaposan megforgatjuk őket a kókuszreszelékben.
  10. A sütiket rácsra tesszük, hogy a felesleges kókusz leszóródjon, majd tálalásig hűtőben pihentetjük őket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 33660
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 21.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Lamington, avagy az ausztrál kókuszkocka
Gerzsenyi Flóra 374 recept

Ennek a nálunk is népszerű, kókuszkockához hasonlító süteménynek eredete Baron Lamington nevéhez fűződik, aki 1896–1901 között az ausztráliai Queensland kormányzója volt. A tésztaalap egy egyszerű vajas, kevert piskóta, és készítik csokisan, vaníliásan vagy valamilyen gyümölcsös verzióban is. Az ausztráloknál az a hagyomány, hogy félbevágják, megkenik bogyós lekvárral, majd csokoládémázba és kókuszreszelékbe forgatják. Érdemes száraz helyen, légmentesen lezárt dobozban tartani, így több napig is friss marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?