Nosalty Logó

Kukoricamálé sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kukoricamálé sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 523 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3134 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 311 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 523 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5468.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1609 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    1271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.7 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 3134 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 311 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral átszitáljuk. Ettől könnyebb lesz a tésztája.
  2. A cukrot, tojást, tejet kézi robottal kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat fokozatosan. (Az olaj modern, mert régen 15 dkg mangalica zsírt tettek a süteménybe.) Majd a lisztet adagolva csomómentesre kikeverjük.
  3. A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát. A tetejét kicsit kristálycukorral meghintjük.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, és aranysárgára sütjük.
  5. Amikor a tepsiben kihűlt felszeleteljük kb. 5 x 5 cm-es darabokra. Lekvárral tálaljuk. Bármilyen lekvár finom hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30 x 20 x 6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 276
  • Össznézettség: 194606
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régi recept, a faluhelyen élők gyakran főztek kukoricából. Anyósomék 7-en voltak testvérek. Anyukája sokszor kukoricalisztből főzött, sütött. Olcsó volt, hamar kész volt! A sparhelt mindig főzésre készen állt. Tőle van a recept is.

Hozzászólások

pussycat

Ezt is el szeretnem kesziteni, de sajnos a gyomrom nem birja a sutoport. Altalaban szodabikarbonaval szoktam helyettesiteni. Gondolod, hogy ez a suti ugy is jo lenne? Koszi a valaszt elore is! Udv. Veronika

Törölt felhasználó

A recept szerint készítem , nem is gondoltam erre. Próba? A puding próbája! :) Elképelem vele , mert a kenyérnél is nem csak süt?por , hanem a szódabikarbónát is használom, de süt?por is van mellette . Rossz nem lehet , meg ér egy kísérletet. Üdvözlettel : Tésztásfül

Manyocska

Kedves Tésztásfül! Szeretném megköszönni ezt az egyszer? de nagyszer? receptet, eddig két alkalommal sütöttem meg, mindkétszer rögtön dupla adaggal és minden visszajelzés pozitív. A 2. adagot házi fahéjas szilvalekvárral kínáltam. Sajnos én nem kostoltam, a cukor és a kukoricaliszt miatt (nagy inzulinválaszt produkál), de bizton állíthatom hogy mindenki oda és vissza van t?le:) Köszönettel:Kata

Törölt felhasználó

Manyocska, Örömmel olvastam soraid! Régi , mondhatni ?si receptr?l van szó. A variációk lekvárban, útól érhetetlen. További jó sütést , f?zést kívánok! Tisztelettel : Tésztásfül

márta66

Nagyon jo kis recept, koszonet erte! Ki fogom probalni ugy, hogy a tesztara meg sutes elott egy-egy kiskanalnyi ilyen-olyan lekvart "pottyogetek":-) Marta

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, koszi szepen! Hazi rumos (aromas) meggylekvar kerul ra. :)

Törölt felhasználó

Kedves szelanna, Remélem ízleni fog! Mi is mindenféle lekvárral ettük , nem lehetett megunni :) További kellemes sütést , f?zést kívánok!

Törölt felhasználó

Nekem túl híg lett a tészta, jó 30 perc kellett neki.

Macskamentha

Tej helyett vízzel és szódabikarbónával készítve teljesen glutén- és tejmentes! :-) Szuper recept, nekem bevált finom házi eperlekvárral kínálva. :-)

Törölt felhasználó

T. Niccole Köszönöm az ötleteit . Gratulálok! Kedves egészségükre!

edit0102

Szódabikarbónával és kókusztejjel készítettem el :) Finom lett Köszönöm a receptet .

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek