r
Nosalty Logó

Zalai kukoricamálé - Kukoricaprósza 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zalai kukoricamálé - Kukoricaprósza 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 681 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2721 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 300 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 681 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    3092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 2721 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, olajjal és szódabikarbónával. Beletesszük a kefírt és a lisztet is, majd simára keverjük az egészet. Ha kicsit keménynek érezzük, öntsünk hozzá egy pici tejet.
  2. Hagyjuk 15 percet pihenni, hogy a szódaportól kissé beinduljon a massza fellazulása.
  3. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, majd a tetejére lekvárt pötyögtetünk.
  4. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  5. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 261
  • Össznézettség: 161993
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Frissen a legfinomabb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szintén egy tradicionális zalai-vasi étel. Állagra inkább a piskótára hasonlít, mint sem prószára.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Érdekl?dnék, hogy elkészíthet?-e a fenti recept teljesen cukormentes változatban is (méz, fruktóz és minden egyéb alkalmazása nélkül)? Nagyon jól néz ki... Megjött hozzá az étvágyam... Köszönöm segítségedet! Sztrelkóné Ági

Törölt felhasználó

Kedves Ágnes! Elkészítheted édesítés nélkül is, akkor csak a lekvár ad neki édes ízt. De ha csak sósan akarod készíteni, úgy is lehet. üdv. Livi

blange

Üdvözlet Zalából! Mi a tetejére is csöppentünk tejfölt. Ez nagy kedvenc, minden nagymama repertoárjának alapja.:)

Törölt felhasználó

Kedves bija! Ez így igaz, nincs zalában olyan mamika, aki ezt ne ismerné! A tetejére tényleg lehet tejfölt tenni, én az aludttejes (búza)prószára szoktam rakni. Üdv. Livi

Aval

Hát ez valami zseniálisan egyszer? és csodálatosan finom sütemény! Én eperszemeket dobáltam a tetejére, mert nem volt idehaza szilvalekvár, de valami hihetetlen könny?, de nagyon finom kis sütemény lett bel?le! Hálás kösznet érte!

Törölt felhasználó

Kedves Aval! Nagyon-nagyon örülök, hogy tetszett ez a recept, mert sokan bizony idegenkednek a kukoricalisztt?l. Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Ez a legjobb kukoricaprósza recept, amit valaha megsütöttem. Került bele egy kis mazsola, mert a kislányom imádja, és fahéj, mert azt én szeretem. Xilittel készítettem, és fantasztikus. Nagyon köszi a receptet! Üdv, N

Törölt felhasználó

Kedves Neeroofo! Nagyon örülök, hogy így látod. Anyukámtól tanultam, mint sok egyéb mást is. Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon jó lett! Remek recept, köszönöm!

Törölt felhasználó

Igazán nincs mit köszönni, örülök, hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

Üdv! Köszönöm a receptet, ez olyan, mint amit a dédnagyanyám csinált anno...

Törölt felhasználó

Nagyanyáink és dédnagyanyáink bizony kevés és olcsó alapanyagból is tudtak remek ízeket varázsolni!

jucus1980

Szia elkészitetem és tényleg nagyon finom lett de énekem a lekvár nem maradt meg a tetején hanem lement a tepsi aljára.Ez mitöl lehetet?De azért ettöl eltekintve is nagyon finom.

Törölt felhasználó

A lekvár nem marad meg a tetején, egy része biztosan lemegy a tepsi aljára. Valószín?, hogy lekvárfügg? is... Örülök, hogy ízlett! Üdv. Livi

brekikri

Szia! Én is elkészítettem, de szerintem hiba volt, hogy nem el?melegített süt?be tettem, mert szinte egyáltalán nem növögetett a tészta. Kicsit tömör maradt de azért el fog fogyni. Fogyasztáskor még megspékeltem szilvalekvárral :-)

Torma

Szia Livi! Sajna nekem nincsen ilyen jó kis szilva lekvárom (itt egyáltalán nicsen szilva), pedig imádom, de szédületes a recept! Valahogy ki kell próbálnom! Nekem csak kukorica darám van, azzal túl nehéz lenne, ugye? Nem tudom, hol kaphatnék kukorica lisztet itt, de keresni fogom... Üdv, Torma :)

pussycat

Szia Tormi! Bocsi, hogy itt kotyogok bele, de szerinted a polenta nem jo erre? Ja, persze az a kukoricadara. Hat a cornflour?

Torma

Köszi Csukica! JA, most hogy mondod.....de az, amit eddig láttam, az mindenre hasonlít, csak nem kukoricalisztre. Suritesre használják itt: a párom használta régebben...na, majd nekiesek a kutatásnak...Te használod valamire a cornflour-t? Tormi :)

pussycat

Tormika! ja, nekem mindig van itthon, en azzl szoktam a gyumolcsszoszokat es leveseket behabarni. Tok ugyanaz, mint a pudingpor (custard powder) csak nincs benne semmi izesito anyag. A fish'n chips-nel is azt kell keverni a sima liszttel a "batter"-be. De polentat meg nem hasznaltam, nem is ettem. Te hasznalod?Cs:)

Torma

Szia Csuki, jol "letamadtuk" Livi oldalat (bocs Livi!)...kenyerekhez hasznaltam eddig,de mostanaban szeretnek par receptet kiprobalni kukorica daraval. A cornflour nekem tul finomra van daralva, es nem tudom elkepzelni, miert feher a kukoricaliszt? Biztos lehantoljak azt a finom hejat... Na szia, megyek egy gyors-setara, aztan kenyersutes! Most a Rozskaval csinalok egy hosszu kelesztesut...Puszi, Tormi :)

Törölt felhasználó

Semmi gond! :)

emóció

Nem akarok belekotyogni, de szerintem amit ti cornflour néven s?rítésre használtok,a leírás alapján inkább kukoricakeményít?! Legalábbis én étkezési keményít? néven használom itthon habarásra! Ha nem sárga, hanem fehér, akkor az bizony nem kukoricaliszt, csakis keményít? lehet. Pudingpor helyett is használható különböz? ízesít?kkel (kakaópor, vanília).

pussycat

De finom lehet ez! Koszi a receptet! Udv. Veronika

nyihaj

Kedves Livi! Köszönet a receptért! Nagyon finom! Lisztérzékenyként külön öröm, ha találok valami finom süteményt kukoricalisztb?l! A héten már másodjára fogom ma sütni (férjem Anyukája jön hozzánk). A szilvalekvár mesés benne, jól összeszáradt, késsel vágható, nagymamám f?zte kincs, ami belekerült :) Biztos többször elkészítem majd! Hajni

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! Ez az, err?l a szilvalekvárról beszéltem én is... :)

boanka

Sziasztok! Lenne egy kérdésem ahhoz, aki már elkészítette ezt a sütit. Az enyém most lett kész és úgy láttam elég nehezen akart átsülni. Az már az elején is látható volt, hogy elég híg a tészta, ebben az esetben tegyek még hozzá kukoricalisztet, vagy alacsonyabb h?fokon tovább süssem? Most az utóbbit választottam, de elég sokáig tartott mire megsült. Az íze viszont kárpótolt!:-) Köszi a receptgazdának és annak is, aki tud válaszolni!

Törölt felhasználó

Szia boanka! Egy kis liszttel javíthatsz az állagán, de vigyázz, hogy túl s?r? se legyen, mert akkor kemény lesz. Livi

Törölt felhasználó

Kedves klivi! Eddig egyik kukoricaprósza sem ízlett amit megcsináltam,de ez nagyon bejött,úgyhogy maradok is ennél! Köszönöm a receptet:)

GRéka

Finom lett, köszönöm szépen a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek