r
Nosalty Logó

Rizses hús - Élmény Kifőzde konyhájából

Élmény Kifőzde
Rizses hús
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

780
Kalória
66.3g
Fehérje
98.1g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
528.6g
Víz
182.5g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1558 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2101.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    528.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    3486 micro
  • β-crypt
    774 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    132.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4202.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    2201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1057.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    347 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    367 micro
  • β-karotin
    6973 micro
  • β-crypt
    1548 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2581 micro
Összesen 1558 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, papriká(ka)t, paradicsomot, csirkemellet felkockázzuk.
  2. Az olajat felmelegítjük, majd belerakjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.
  3. Beletesszük a fűszerpaprikát és összekeverjük (figyeljünk rá, mert könnyen odaég).
  4. Beleöntjük a vízet és megkeverjük, hogy a fűszerpaprika nehogy összeálljon.
  5. Beletesszük a papriká(ka)t és a paradicsomot.
  6. Ízesítjük a sóval, a borssal, a fokhagymával és a köménnyel, majd ismét megkeverjük, hogy mindenből jusson mindenhova.
  7. Belerakjuk a csirkemellet, jól elkeverjük és 10-15 percig főzzük. Én szoktam állítani 5 perces időzítőket, akkor ránézek és megkeverem. És a harmadig 5 perc végére el szokott főni a csirkemellből származó víz is.
  8. Kikapcsoljuk a tűzhelyet (én ott szoktam hagyni a húst a tűzhelyen, de figyeljünk, nehogy odaégjen).
  9. A rizst a fajtája alapján megfőzzük (a dobozon szokott lenni instrukció), majd összekeverjük a hússal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Jó reggelt! Mint szinte minden receptemet, ezt is rászorulóknak szoktam sütni/főzni (a profilomon megtalálható minden fontosabb információ). Felmerülő kérdésre/észrevételre szívesen válaszolok (kivéve, ha elfelejtek), amíg annak van relevenciája.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek