Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlőlekvár

Szőlőlekvár
Szőlőlekvár
33 perc / előkészület: 20 perc főzés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lekvárt ízesíthetjük 2 ág mentával is, amelyet a szőlővel együtt főzzünk, még mielőtt átpasszíroznánk.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott szőlőt egy edénybe tesszük. Burgonyatörővel enyhén összetörjük, felfőzzük, kb. 10 percig főzzük, majd szitán átpasszírozzuk.
  2. A gyümölcsöt visszatesszük az edénybe, hozzáadjuk a cukrot, állandó keverés mellett felfőzzük, majd magas hőmérsékleten kb. 3 percig főzzük.
  3. Befőttes üvegekbe töltjük, kb. 5 percre fejreállítjuk, majd visszafordítjuk, és konyharuhába becsomagolva hűlni hagyjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 7 004
elküldve: 3
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szőlődzsem, szőlőzselé

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Évikém
Évikém / Évikém Sun, 2018-09-16 21:42

Kedves Glazer! Szőlőlekvárt szeretnék én is készíteni. Milyen lett a recepted alapján? Nagyon sűrű, vagy inkább folyékonyabb?

glaser
Glaser / glaser Mon, 2018-09-17 18:59

Kedves Évikém
A lekvár állaga se nem túlzottan sűrű se nem folyékony hanem kenhető.

217
kékszőlő 1 kg
citromlé 1 citromból nyert
befőzőcukor 500 g