Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlő mousse

Szőlő mousse
Szőlő mousse
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom habkönnyű desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőt a vízzel, 80 g cukorral és citromlével felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük, míg a szőlőszemek megrepedeznek. A szőlőt a lével együtt, botmixerrel pürésítjük, majd szitán átszűrjük.
  2. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, majd a még meleg szőlőlében felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkezd zselésedni.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  4. A zselésedő masszához óvatosan hozzákavarjuk először a kemény habbá vert tejszínt, majd a tojásfehérjét. Poharakba osszuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 321
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szőlőkrém, szőlős krémdesszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

360
kékszőlő 400 g
víz 150 ml
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 130 g
lapzselatin 6 db
habtejszín 200 g
tojásfehérje 2 db