r
Nosalty Logó

Moszkauer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Moszkauer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

Összesen 456 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

Összesen 2284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

Összesen 511 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 456 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 2284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 511 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A magokat durvára őröljük.
  2. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk.
  3. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük az őrölt diót, mogyorót és mandulát, valamint a narancshéjat és a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi kupacokat halmozunk a tésztából, egymás között kb. 5 centit hagyva. Majd a halmokat a kanál hátuljával kör alakúvá lapogatjuk. (2 tepsire lesz szükség ehhez a mennyiséghez)
  5. 175 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk 10-12 percre.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak aztán vesszük ki.
  7. Vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal a darabokra tört csokit. A kihűlt korongok alját belemártjuk a csokiba és a máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra sorakoztatjuk a moszkauereket.
  8. Megvárjuk, míg megdermed a csoki. (Rácsostul a hűtőbe téve felgyorsítható a dermedési folyamat.)
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 1147
  • Tegnapi nézettség: 87
  • 7 napos nézettség: 631
  • Össznézettség: 147531
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejeskávé mellé. Készült Stahl Judit receptje alapján.

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek