r
Nosalty Logó

Moszkauer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Moszkauer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

Összesen 456 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

Összesen 2284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

Összesen 511 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 456 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 2284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 511 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A magokat durvára őröljük.
  2. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk.
  3. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük az őrölt diót, mogyorót és mandulát, valamint a narancshéjat és a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi kupacokat halmozunk a tésztából, egymás között kb. 5 centit hagyva. Majd a halmokat a kanál hátuljával kör alakúvá lapogatjuk. (2 tepsire lesz szükség ehhez a mennyiséghez)
  5. 175 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk 10-12 percre.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak aztán vesszük ki.
  7. Vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal a darabokra tört csokit. A kihűlt korongok alját belemártjuk a csokiba és a máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra sorakoztatjuk a moszkauereket.
  8. Megvárjuk, míg megdermed a csoki. (Rácsostul a hűtőbe téve felgyorsítható a dermedési folyamat.)
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 130296
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejeskávé mellé. Készült Stahl Judit receptje alapján.

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Megcsináltam! Majdnem olyan mint a cukiban ( jobb attól) :) Köszönöm a receptet

Szeva

Én ezt már évek óta készítem. Már most el?re lehet dolgozni a karácsonyi apróságokhoz, mert ez jó kis dobozlakó finomság.

Törölt felhasználó

A cukrozott narancshéjat hogy csinálod?:)elöre is köszi.

balabe

Szia abc! Én a "kandírozott narancshéj"-nál lestem meg, a desszert.hu-n.

Petra

nálunk is van egy gyors cukrozott narancshéj recept:-), itt: http://www.nosalty.hu/cukrozott_narancs-_es_citromhej_gyorsan_recept_1889

szelbarbi

Szia! Lenne egy kérdésem a recepttel kapcsolatban, lehet, hogy kissé bután hangzik, de sajnos nekem nem egyértelm?. Szóval a tésztába 10dkg dió+10dkg mandula+10dkg mogyoró kell, vagy mindezekb?l összesen 10dkg szükséges? El?re is köszönöm a válaszodat.

Petra

szia, 10 dkg összesen! (dió, mandula, mogyoró vegyesen) nem pedig külön-külön 10 dkg Jó sütést! Petra

szelbarbi

Kedve Petra! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat, mindenképpen ki fogom próbálni.

Törölt felhasználó

Szia! Tavaly már csináltam ilyet, de nem volt esélyem megtapasztalni meddig állna el. Most viszont ajándékba lesz.... és már most jó lenne megcsinálni. Illetve papírdobozban, vagy celofánban hogy bírja magát a süti? köszi el?re is

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Isteni lett! Én teljeski?rlés? lisztet tettem bele és így is isteni finom lett! El fogják kapkodni! Jah, szerintem érdemes két adagot csinálni, mert ebb?l lett nekem kb 22 tallér!

Törölt felhasználó

Valamit elronthattam, mert nekem valahogy nem terült szét, nem n?tt meg és ducibb maradt...

bobóci

Kedves Petra! A tejszínb?l tényleg 5 ml, vagyis fél cl kell csak? Épp hogy egy csepp?

vmzsuzsa

Dupla adag készült, így legalább kitart egy darabig. Nagyon finom, olyan, mint ahogy az emlékeimben élt. Köszönöm a receptet. Zsuzsa

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.