Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-csokis pohárkrém

Gesztenyés-csokis pohárkrém
Gesztenyés-csokis pohárkrém
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve, egyik télen gesztenyés kávét kóstoltam a karácsonyi vásár melletti kávézóban, ami nagyon megfogott.
A feketekávé, étcsokoládé és a gesztenye mindig is egy tökéletes kombináció volt számomra, remélem, másnak is ízleni fog ez a könnyen elkészíthető, mégis ízletes és mutatós kis desszert.

Vigyázat, ez szénhidrát bomba!

hozzávalók / 4 adag

Gesztenyekrém

Pudinghoz

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Gesztenyekrém

  1. Habtejszínt géppel vagy kézzel habbá verjük, ha nem cukrozott, akkor kis porcukrot teszünk bele.
  2. A gesztenyemasszát belemorzsoljuk, és jól összekeverjük. Az így készült krémet habzsákba töltjük, és betesszük a hűtőbe.

Pudinghoz

  1. Egy kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot.
  2. A maradék tejet felforraljuk, majd levéve a tűzről, hozzáadjuk a csomómentes elkevert pudingport.
  3. Folyamatos kevergetés mellett kb. 1 percig forraljuk a pudingot.

Összeállítás

  1. A feketekávéba beáztatjuk a babapiskótát, és a poharak aljára rakjuk az első rétegnek.
  2. A második rétegnek egy kis pudingot folyatunk a magát kávéval jól megszívott babapiskótára: evvel kész a második réteg.
  3. A habzsákot elővesszük a hűtőből, és gesztenyekrémmel képezzük a következő réteget.
  4. Ezt a rétegezést megismételve tele lesz a pohárka, melyet kandírozott narancshéjjal díszítünk. Ha nincs otthon kandírozott narancs, tökéletesen mutat egy kis reszelt csokival is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 11 748
elküldve: 5
receptkönyvben: 220
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pöttyösch

Mióta szakács: 2015.11.23.
6 recept

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávés csokis desszert, feketekávés gesztenyés pohárdesszert, pohárkrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pottyosch
Pöttyösch / pottyosch Wed, 2016-12-21 14:26

Szia! Ha cukros a habtejszín, akkor cukrozatlan gesztenyét, ha nem cukros a habtejszín akkor vagy cukrozott gesztenye vagy adok hozzá porcukrot (mostanában eritritet vagy stíviát). :)

622
gesztenyemassza 250 g
habtejszín 4 dl
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
nádcukor 3 ek
feketekávé 2 dl
babapiskóta 50 g
kandírozott narancshéj 3 dkg