r
Nosalty Logó

Gesztenyés-csokis pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pöttyösch
Gesztenyés-csokis pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Gesztenyekrém

Pudinghoz

Összeállítás

Összesen 622 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Gesztenyekrém

Pudinghoz

Összeállítás

Összesen 2484 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Gesztenyekrém

Pudinghoz

Összeállítás

Összesen 165 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 622 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2484 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Gesztenyekrém

Pudinghoz

Összeállítás

Elkészítés

Gesztenyekrém

  1. Habtejszínt géppel vagy kézzel habbá verjük, ha nem cukrozott, akkor kis porcukrot teszünk bele.
  2. A gesztenyemasszát belemorzsoljuk, és jól összekeverjük. Az így készült krémet habzsákba töltjük, és betesszük a hűtőbe.

Pudinghoz

  1. Egy kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot.
  2. A maradék tejet felforraljuk, majd levéve a tűzről, hozzáadjuk a csomómentes elkevert pudingport.
  3. Folyamatos kevergetés mellett kb. 1 percig forraljuk a pudingot.

Összeállítás

  1. A feketekávéba beáztatjuk a babapiskótát, és a poharak aljára rakjuk az első rétegnek.
  2. A második rétegnek egy kis pudingot folyatunk a magát kávéval jól megszívott babapiskótára: evvel kész a második réteg.
  3. A habzsákot elővesszük a hűtőből, és gesztenyekrémmel képezzük a következő réteget.
  4. Ezt a rétegezést megismételve tele lesz a pohárka, melyet kandírozott narancshéjjal díszítünk. Ha nincs otthon kandírozott narancs, tökéletesen mutat egy kis reszelt csokival is.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 18457
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptkategóriák

Gesztenyés-csokis pohárkrém
Pöttyösch 6 recept

Pár éve, egyik télen gesztenyés kávét kóstoltam a karácsonyi vásár melletti kávézóban, ami nagyon megfogott. A feketekávé, étcsokoládé és a gesztenye mindig is egy tökéletes kombináció volt számomra, remélem, másnak is ízleni fog ez a könnyen elkészíthető, mégis ízletes és mutatós kis desszert. Vigyázat, ez szénhidrát bomba!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Cukrozott gesztenyepürét használsz hozzá, vagy natúr gesztenyemasszát? :)

Pöttyösch

Szia! Ha cukros a habtejszín, akkor cukrozatlan gesztenyét, ha nem cukros a habtejszín akkor vagy cukrozott gesztenye vagy adok hozzá porcukrot (mostanában eritritet vagy stíviát). :)

Hozzávalók

Gesztenyekrém

Pudinghoz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!