r
Nosalty Logó

Sütinyalóka Pecci konyhájából

Pecci
Sütinyalóka Pecci konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

oreo kekszes

győri édes kekszes

díszítés

482
Kalória
8.8g
Fehérje
68.1g
Szénhidrátok
19.2g
Zsír
16.6g
Víz
2g
Koleszterin
3.2g
Rost
39.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

oreo kekszes

győri édes kekszes

díszítés

Összesen 482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

oreo kekszes

győri édes kekszes

díszítés

Összesen 5782 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

oreo kekszes

győri édes kekszes

díszítés

Összesen 394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5664.7 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    532 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    2176 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    816.9 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 5782 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 394 kcal

Elkészítés

oreo kekszes

  1. A győri édes kekszet és az oreo vagy pilóta kekszet külön-külön ledaráljuk, és tálakba tesszük.
  2. A győri édes kekszhez hozzákeverjük a túrót és a kandírozott gyümölcsöket (nagyon apróra vágva), és annyi mascarponét, hogy egy gyúrható massza legyen belőle. 1-2 kiskanálnyi elég. Nekem nem kellett bele cukor, de ízlés szerint lehet még beletenni porcukrot. Jól összegyúrjuk.
  3. Az oreos morzsához csak apránként egy kevés mascarponét teszünk, hogy gyúrható legyen. Akkor jó az állaga, ha egy kókuszgolyó keménységű masszát kapunk. Ha túl lágy, kicsúszhat majd belőle a pálcika a csokiba mártáskor, ha túl kemény, szétreped.
  4. Mindkét masszából diónyi nagyságú golyókat gyúrunk, mehet a hűtőbe kb. 30 percre. Lehet kapni külön nyalóka pálcikát is, de én hurkapálcikát használtam. 1 pálcát 3 fele vágunk. 1-2 kocka csokit külön megolvasztunk. A hurkapálcikák végét belemártjuk a csokiba, és beleszúrjuk a golyókba. A golyókat betesszük a fagyasztóba legalább fél órára.
  5. Közben a csokoládét (3 tábla) vízgőz felett megolvasztjuk, és folyamatosan melegen tartjuk. Mindegy, hogy tejcsoki vagy étcsoki, egyéni ízlésfüggő. Nagyon kell vigyázni, egy csepp víz sem kerülhet a csokiba, mert azonnal megcsomósodik, és használhatatlan lesz. Ha nagyon sűrűnek ítéljük a csokit, táblánként max. 1-1 evőkanál étolajat tehetünk a csokiba. Többet semmiképp, mert nagyon híg lesz, és nem lehet vele bevonni a golyókat.
  6. Innen nagyon gyorsan kell dolgozni, és minden legyen kézközelben. A fagyasztóból kivett golyókat egyesével belemártjuk az olvasztott csokoládéba, és alaposan lecsöpögtetjük, díszítőcukorkába mártjuk, majd állítva hagyjuk megdermedni. Én vastag hungarocellbe szúrtam a kész gombócokat. Ha a gombóc még fagyott volt, akkor 1-2 perc alatt megköt rajta a csokoládé. Ha a gombóc már nem fagyott, a dermedés eltarthat 1 óráig is. Én kb 10-esével tettem a fagyasztóba a gombócokat.
  7. Ha minden megdermedt, poharakba tesszük, pici muffin papírt húzhatunk a pálcikákra dísznek, vagy ahogy csak akarjuk. Nem célszerű hűtőbe tenni, mert utána szobahőmérsékleten megizzad a csoki. Persze, ha nyáron csináljuk, vagy ha meleg van szobában, inkább izzadjon kicsit a csoki, minthogy szétessen. Én tavasszal készítettem. Éjszakára a nyitott konyhaablakban maradt, és csak fogyasztás előtt került ki az asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Szülinapi bulira készítettem a sütinyalókákat. Kb 40 db lett belőle. A hozzávalókból 2 fajta sütinyalóka lett. Egy csokis és egy könnyebb, gyümölcsös túrós. 

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...