r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis ciambella

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Narancsos-csokis ciambella
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 4779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    209.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5124.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 4779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük habosra a tojást a cukorral, adjuk hozzá a joghurtot, az olajat, és a narancslevet. Végül a lisztet és a sütőport összeszitálva keverjük a tésztához, amíg sima és homogén tésztát kapunk. Dobjuk bele a csokoládépasztillákat, (vagy a darabolt csokit), a kandírozott narancshéjat, és egy narancs reszelt héját, ezekkel is keverjük el.
  2. A tésztát öntsük egy 22-24 cm átmérőjű sütőformába (ha nincs ciambella formánk egy kuglófforma is megfelelő), majd előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 35-40 perc alatt süssük aranybarnára. Végezzünk tűpróbát, vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.

A mázhoz

  1. A cukormázhoz a porcukrot 3-4 ek narancslével, és egy kanál vajjal összemelegítjük, porcukor szórás után ezzel öntjük le a sütit.

A díszítéshez

  1. Cukorgyönggyel, csokidarabokkal, narancshéjjal, magvakkal, kandírozott gyümölcsökkel díszítjük kedvünkre, jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5712
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 06.

Ajánló

A kész sütit nagyon kreatívan díszíthetjük: porcukorral, fenyőmaggal, pirított manduladarabokkal, cukorgyöngyökkel, gyümölcszselével vagy pisztáciával, pirított mogyoróval. Ettől lesz minden egyes elkészült ciambella egyedi kis sütialkotás.

Receptkategóriák

A ciambella olaszul fánkot jelent, de minden kerek, középen lyukas sütit így hívnak. Ehhez a kuglófhoz inkább hasonlító szépséghez egy Olaszországban vásárolt formát használtam, ha nektek nincs ilyen otthon, a sima kuglófforma is megfelel.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek