r
Nosalty Logó

Stollenkeksz

Lakos Benedek
Stollenkeksz
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kekszekhez

640
Kalória
6.8g
Fehérje
81.4g
Szénhidrát
32.7g
Zsír
22.6g
Víz
125g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
56.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszekhez

Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszekhez

Összesen 6408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszekhez

Összesen 429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    326.6 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    813.7 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    226.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 6408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 429 kcal

Elkészítés

A kekszekhez

  1. A 280 gramm puha vajat elkezdjük kihabosítani a cukrokkal és a vaníliával. Ha már szép habos és világosabb színű (nagyjából 5-7 perc után), egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Mindig megvárjuk, míg az első tojást felvette a massza, csak akkor adjuk hozzá a következőt.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és fűszerekkel, majd az egészet hozzászitáljuk a nedves alapanyagokhoz. Mehet a tálba a mazsola és a kandírozott gyümölcshéj is. Egységes masszát keverünk pár perc alatt.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A marcipánból kisebb golyókat formázunk. Egy tálcát szintén kipapírozunk, erre szedjük ki fagylaltszedő kanállal a masszát. A gombócok mehetnek szorosan egymás mellé. Mindegyik közepébe nyomunk egy marcipángolyót, majd további masszával befedjük. Az így kapott gombócokat betesszük a fagyasztóba 30 percre dermedni.
  4. A kibélelt tepsin elrendezünk nagyjából 5-6 dermedt gombócot, tisztes távolban egymástól, mert szét fognak terülni sülés közben. A kekszeket 25-30 percig sütjük, míg a szélük szép aranybarna nem lesz, és át nem sültek.
  5. Még melegen rácsra tesszük a süteményeket, majd megkenjük olvasztott vajjal és behintjük porcukorral őket. Így megkapjuk a stollen jól ismert külsejét. Még langyosan, de hidegen is isteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A német gyümölcskenyér, a hófödte, marcipánnal töltött stollen születik újjá, mégpedig egy tenyérnyi keksz képében. Impozáns ajándékként vagy az ünnepi süteményes tál részeként is megállja a helyét.

További receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Duplafügés-diós keksz

A fügeszezon harsány megünneplése ez a recept, ugyanis nem csak egyféle módon, hanem duplán is teszünk bele a gyümölcsből. Így minden falat kekszbe jut majd zamatos fügearoma, amit a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek