r
Nosalty Logó

Roti - az indiai lapos kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Patnaik Katalin
Roti - az indiai lapos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 1760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk a vizet. Lágy, de jól nyújtható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha ragad, adjunk hozzá több lisztet. Ha túl kemény, gyúrjuk át vizes kézzel. Hagyjuk pihenni 5 percet.
  2. Osszuk fel maroknyi golyócskákra. 500 g lisztből kb. 15-20 jön ki. A golyócskát beforgatjuk lisztbe, hogy ne ragadjon oda a nyújtódeszkához, majd kinyújtjuk kör alakúra. Kb 12 cm átmérőjű körök lesznek belőlük.
  3. Előmelegített, forró palacsintasütőben sütjük az egyik oldalát addig, amíg apró buborékok keletkeznek rajta. (Ha szeretnénk, megkenhetjük ghee-vel, ettől érdekesebb íze lesz, viszont akkor ne tegyük a tűzre a végén, hanem fordítsuk meg harmadszor is a serpenyőben.)
  4. Megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük, amíg a buborékok el nem kezdenek nőni. (Ha ghee-t tettünk rá, akkor kenjük meg ezt az oldalát is, és fordítsuk meg még egyszer, amikor látjuk, hogy megsült.)
  5. Kivesszük a serpenyőből, és a lángra tesszük, amíg teljesen fel nem puffad. Ha elektromos gáztűzhelyünk van, akkor fordítsuk meg még egyszer, és egy tiszta konyharuhával nyomkodjuk oda a serpenyőhöz, hogy felpuffadjon.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 2736
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roti - az indiai lapos kenyér
Patnaik Katalin 5 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek