Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chapati - indiai lepénykenyér

Chapati - indiai lepénykenyér
Chapati - indiai lepénykenyér
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb az indiai chapati ka atta liszt hozzá, amit indiai üzletekben beszerezhetünk, de így is finom, ha vegyítjük a finom és teljes kiőrlésű lisztet. Észak-Indiában a chapatit minden étkezésnél fogyasztják, lencséhez, különböző szószos ételekhez.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet a sóval és vízzel, és kb. 1 percig gyúrjuk, szükség esetén teszünk még hozzá vizet, egyöntetű puha tésztát kell kapnunk. Takarjuk le, és pihentessük 10 percet.
  2. Osszuk a tésztát egyenlő nagyságú golyócskákra, kb. akkorák legyenek, amelyek elférnek a tenyerünkben.
  3. Nyújtsuk ki kör alakúra, vigyázzunk, ne túl sok lisztet használjunk, attól csak száraz és kemény lesz.
  4. Hevítsünk fel egy fémlapot vagy serpenyőt, és tegyük rá a kinyújtott tésztát. Amikor kezd felhólyagosodni, fordítsuk meg. Amikor egészen, szinte mint egy labda, felpuffad, nyomjuk le egy spatulával vagy papírtörlővel, majd fordítsuk újra meg, és már pár másodperc múlva kész van.
  5. Fedjük le őket sütés után, frissen, melegen tálaljuk, a tetejüket megkenhetjük egy kevés ghee-vel.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 243
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

csapati

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

622
teljes kiőrlésű liszt 150 g
finomliszt 150 g
1 kk
víz 1 dl
ghee 2 ek