r
Nosalty Logó

Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 426 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1711 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 426 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3356.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    551 micro
  • β-karotin
    3108 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 1711 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    734 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót előző nap áztassuk be. A vizet egyszer-kétszer le is cserélhetjük, így nem fog „szagosodni”. Másnap sós vízben tegyük fel főni. Ha felforrt, kanalazzuk le róla a habot, majd lefedve jó másfél órán át főzzük (ha sokáig ázott, kevesebb időre lesz szüksége). Akinek ez a macera nem éri meg, vegyen konzervet, azzal is elkészíthető.
  2. A csirkemellet vágjuk darabokra. Nem kell nagyon apróra, mert könnyen kiszárad.
  3. A fűszereket tegyük mozsárba (kivéve a fahéjat és a babérlevelet), és jól törjük össze. Ha nincs kedvünk ennyi fűszert összevásárolni, akkor használjunk garam masalát, de higgyétek el, megéri, elfogy az!
  4. A csirkemellet 1 jó kanál vajon, nagy lángon pirítgassuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd tegyük félre.
  5. Olvasszunk fel a maradék vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük bele a fűszereket. Kis lángon pirítgassuk pár percig, majd adjuk hozzá a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát.
  6. Pirítsuk addig, míg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát és a kockázott paradicsomot, a babérlevelet, a fahéjrudat, a kimagozott, apróra vágott chilit, majd lefedve, kis lángon főzzük sűrűre!
  7. Kb fél óra után lassan öntsük fel az alaplével, és kevergetve oszlassuk el benne. Újabb 10 percig főzzük kis lángon, majd adjuk hozzá a csirkét plusz a joghurtot, és még 5 percig főzzük. Végül keverjük bele a csicseriborsót, és szórjuk meg jól korianderzölddel. Egy utolsót rottyantunk rajta, majd naan-al vagy basmati rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 15042
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mosás közben szerzett recept. Bővebb sztori itt.

Hozzászólások

hedi1

de mik azok a fehérek a képen, az étel tetején? kesu dió aprítva? a hozzávalókból és az elkészítésb?l sem derül ki.

Mango

Gondolom veletlenul irtad el az etel nevet. A pakisztani/indiai konyhaban olyan nincs, hogy chloay, csak CHOLAY, ami csicseriborso curryt jelenti, mig a murgh egy punjabi szo, jelentese csirke. A ghee szerintem nem dragabb, mint egy jo minusegu olivaolaj, es nem is igenyel hutotarolast. Ha nem kerul bele idegen anyag, akkor nem avasodik meg.

Dacota

Szia! Köszi, javítottam. :) Lehet, hogy hasonló árban vannak, de olívaolajat mindennap használom, gheet nem, így nekem drágábbnak t?nik. :) Köszi még egyszer az észrevételt, szép napot! Üdv, Nóra

Dacota

Szia, Igen, de az tulajdonképpen csak díszítésnek van ott, az eredeti receptben nem szerepelt. Mi viszont szeretjük így. :) Szép napot! Üdv, Nóra

ozsuzsanna

Elkészítettem és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! A csicseriborsó, ha el?z? este beáztatod kuktában 30 perc alatt puha lesz! zsuzsi

Cica1

Én imádom a római köményt, de szerintem a 2 ev?kanál sok. Nem két teáskanál inkább?

zhuinden

Én 2 kávéskanálnak is elhinném, ev?kanál az NAGYON sok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.