r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta

Hajni pöttyös konyhája
Hortobágyi húsos palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

821
Kalória
33.1g
Fehérje
37.6g
Szénhidrátok
58.2g
Zsír
189.6g
Víz
225.7g
Koleszterin
2.3g
Rost
8.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3394.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    758.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2153 micro
Összesen 3280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megpirítjuk. Ha megpirult, megszórjuk pirospaprikával és átöntjük egy lábasba. Beletesszük a combokat, picit mindkét oldalukat megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy bőven ellepje. Beletesszük a meghámozott, kettévágott paradicsomot, a kettévágott paprikát, megsózzuk, borsozzuk.
  2. Addig főzzük a húst, amíg le nem válik a csontról, ez kb 1-1,5 óra. Ha megfőtt, kiszedjük a levéből, és annyira kihűtjük, hogy le tudjuk szedni a kezünkkel a húst és apróra eltépkedjük a húsdarabokat. A lábasban maradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölt, 1-2 percet főzzük és megszórjuk liszttel, azaz besűrűsítjük. Ha szükséges és aki így szereti, egy botmixer segítségével pépesre turmixoljuk. Ebből a pörköltturmixból ízlés szerint rászedünk a húsokra, hogy ne száradjon ki.
  3. Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük a palacsintatésztát.
  4. Az összes hozzávalót beletesszük egy tálba, és simára keverjük, majd palacsintasütőben 1-2 perc alatt megsütjük mindkét oldalát.
  5. A palacsintákba ízlés szerinti mennyiségben töltsünk húst, majd a két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Ízlés szerint öntsünk rá a szaftból és meglocsoljuk még tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...