r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta

Hajni pöttyös konyhája
Hortobágyi húsos palacsinta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

821
Kalória
33.1g
Fehérje
37.6g
Szénhidrát
58.2g
Zsír
189.6g
Víz
225.7g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3394.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    758.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2153 micro
Összesen 3280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megpirítjuk. Ha megpirult, megszórjuk pirospaprikával és átöntjük egy lábasba. Beletesszük a combokat, picit mindkét oldalukat megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy bőven ellepje. Beletesszük a meghámozott, kettévágott paradicsomot, a kettévágott paprikát, megsózzuk, borsozzuk.
  2. Addig főzzük a húst, amíg le nem válik a csontról, ez kb 1-1,5 óra. Ha megfőtt, kiszedjük a levéből, és annyira kihűtjük, hogy le tudjuk szedni a kezünkkel a húst és apróra eltépkedjük a húsdarabokat. A lábasban maradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölt, 1-2 percet főzzük és megszórjuk liszttel, azaz besűrűsítjük. Ha szükséges és aki így szereti, egy botmixer segítségével pépesre turmixoljuk. Ebből a pörköltturmixból ízlés szerint rászedünk a húsokra, hogy ne száradjon ki.
  3. Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük a palacsintatésztát.
  4. Az összes hozzávalót beletesszük egy tálba, és simára keverjük, majd palacsintasütőben 1-2 perc alatt megsütjük mindkét oldalát.
  5. A palacsintákba ízlés szerinti mennyiségben töltsünk húst, majd a két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Ízlés szerint öntsünk rá a szaftból és meglocsoljuk még tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...