2 dl tej (szükség szerint, hogy lágy tésztát kapjunk)
elkészítés
Megmossuk a húst, szárazra töröljük, majd 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
A szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd olajon kissé megpirítjuk.
Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, dinszteljük, beletesszük a húst, a paradicsompürét, egyszer-kétszer átforgatjuk.
Felöntjük borral és fél deci vízzel, sózzuk, erősen borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk (kb. 3/4 óra).
Az ecetes uborkát hosszanti csíkokra szeleteljük, a végén hozzáadjuk, majd pár perc múlva a tejszínt vagy tejfölt beletesszük.
Érdemes előzetesen kiszedni a főzőléből, kissé kihűteni, és abban elkeverni a tejszínt vagy tejfölt, majd visszarakni az egészbe, így egyenletesebb lesz a végeredmény.
Amíg párolódik az étel, közben kiszaggathatjuk a nokedlit, lobogó sós vízben főzzük meg.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
Megmossuk a húst, szárazra töröljük, majd 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
A szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd olajon kissé megpirítjuk.
Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, dinszteljük, beletesszük a húst, a paradicsompürét, egyszer-kétszer átforgatjuk.
Felöntjük borral és fél deci vízzel, sózzuk, erősen borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk (kb. 3/4 óra).
Az ecetes uborkát hosszanti csíkokra szeleteljük, a végén hozzáadjuk, majd pár perc múlva a tejszínt vagy tejfölt beletesszük.
Érdemes előzetesen kiszedni a főzőléből, kissé kihűteni, és abban elkeverni a tejszínt vagy tejfölt, majd visszarakni az egészbe, így egyenletesebb lesz a végeredmény.
Amíg párolódik az étel, közben kiszaggathatjuk a nokedlit, lobogó sós vízben főzzük meg.
Ezt mar megcsinaltam egy parszor nagyon finom! En teszek bele tobb fuszeret mert mi szeretunk sokat es van hogy neha gomba is megy bele , de nem mindig. Rizzsel is finom. Es ami a legjobb az osszes gyerekunk megeszi!!!!!!!!!!!!! :D na ma is ezt csinalom vacsorara , szavazat 5 fakanal ;-)
Oh ja, mi bort nemteszunk bele csak viz vagy husle es nagyon jo igy is.
Hozzászólások (6)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Már több alkalommal elkészítettem.Isteni finom.
Tegnap estére ezt főztem vacsorára. Mennyei! Hálásan köszönöm a receptet! :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. december 22-én kiemeltük cikkünkben: Dietetikusaink karácsonyi menüje
Üdvözlettel, NoSalty
Ezt mar megcsinaltam egy parszor nagyon finom! En teszek bele tobb fuszeret mert mi szeretunk sokat es van hogy neha gomba is megy bele , de nem mindig. Rizzsel is finom. Es ami a legjobb az osszes gyerekunk megeszi!!!!!!!!!!!!! :D na ma is ezt csinalom vacsorara , szavazat 5 fakanal ;-)
Oh ja, mi bort nemteszunk bele csak viz vagy husle es nagyon jo igy is.
Isteni finom :)
:-D