Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hentestokány ahogy Jahin készíti

Hentestokány ahogy Jahin készíti
Hentestokány ahogy Jahin készíti
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept unokatestvéremtől való, rögtön itthon is kipróbáltam egy vasárnapi ebédnek, sikeres volt.

hozzávalók / 4 adag

A tokányhoz

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a húst, szárazra töröljük, majd 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
  2. A szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd olajon kissé megpirítjuk.
  3. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, dinszteljük, beletesszük a húst, a paradicsompürét, egyszer-kétszer átforgatjuk.
  4. Felöntjük borral és fél deci vízzel, sózzuk, erősen borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk (kb. 3/4 óra).
  5. Az ecetes uborkát hosszanti csíkokra szeleteljük, a végén hozzáadjuk, majd pár perc múlva a tejszínt vagy tejfölt beletesszük.
  6. Érdemes előzetesen kiszedni a főzőléből, kissé kihűteni, és abban elkeverni a tejszínt vagy tejfölt, majd visszarakni az egészbe, így egyenletesebb lesz a végeredmény.
  7. Amíg párolódik az étel, közben kiszaggathatjuk a nokedlit, lobogó sós vízben főzzük meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 31 800
elküldve: 6
receptkönyvben: 306
elkészítve: 34/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéstokány, fehérboros tokány, tejszínes tokány

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Samlislany
Samlislany Sat, 2015-04-25 07:44

Tegnap estére ezt főztem vacsorára. Mennyei! Hálásan köszönöm a receptet! :)

flava
flava Sat, 2014-08-09 15:54

Ezt mar megcsinaltam egy parszor nagyon finom! En teszek bele tobb fuszeret mert mi szeretunk sokat es van hogy neha gomba is megy bele , de nem mindig. Rizzsel is finom. Es ami a legjobb az osszes gyerekunk megeszi!!!!!!!!!!!!! :D na ma is ezt csinalom vacsorara , szavazat 5 fakanal ;-)
Oh ja, mi bort nemteszunk bele csak viz vagy husle es nagyon jo igy is.

1129
sertéscomb 60 dkg
császárszalonna 15 dkg
csemegeuborka 20 dkg
főzőtejszín 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 70 g
félszáraz fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
1 kk
tej 2 dl