Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás pirog Zsuzsamama konyhájából

Káposztás pirog Zsuzsamama konyhájából
Káposztás pirog Zsuzsamama konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitűnő vacsora étel.

hozzávalók / 2 adag

Tésztához

Töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Néhány percig pároljuk, majd kevés bort öntünk hozzá, és addig folytatjuk a párolást, míg a folyadék teljesen el nem párolog. Őrölt borssal, esetleg kevés sóval ízesítjük. Ha kihűlt és szükséges, lecsorgatjuk.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a közepén mélyedést képezünk, ebbe tesszük a puha, de nem olvadt vajat, a sót és összemorzsoljuk.
  4. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és sima tésztává gyúrjuk.
  5. Golyó alakúra formázva a hűtőben 45 percig pihentetjük.
  6. Ezután 5 mm vastagra nyújtjuk, egy jó nagy átmérőjű derelye formába helyezzük, és összepréseljük. Ha ilyen nincs, akkor 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
  7. A közepére halmozzuk a tölteléket, ráhelyezünk egy korongot, a szélét egy villával lenyomkodjuk, így nem jön ki a töltelék, és mutatós is lesz.
  8. A tetejét tojással megkenjük.
  9. A félhold alakú pirogokat kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített forró sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x27 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 248
elküldve: 4
receptkönyvben: 149
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztatöltelékes pirog, pirog, pirog káposztával töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2013-09-01 04:49

En is koszonom! A legfinomabb kaposztas pirogot Moszkvaban ettem a metro aluljaroban egy nenike szatyrabol, de ez is nagyon finomnak tunik. A nenike szerintem zsirban sutotte ki, de a te modszered konnyebbnek tunik.

1205
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 tk
vaj 8 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 dl
káposzta 25 dkg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
félszáraz fehérbor 1 dl
fekete bors 1 csipet
tojás 1 db